A világ legjobban kereső halott hírességei

Pénzcentrum
2008. október 29. 10:30

A Forbes magazin idén is összeállította a legjobban kereső halott hírességeinek listáját. Az első tíz helyezett örökösei valamivel több, mint 180 millió dollárral (37,8 milliárd forinttal) lettek gazdagabbak az elmúlt 12 hónapban híres felmenőik hagyatékának, jogdíjainak és egyéb bevételeinek köszönhetően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2007-et követően ismét Elvis Presley foglalja el a trónt, a Rock and Roll királya tavaly 49 millió (10,3 milliárd), idén 52 millió dollár (10,9 milliárd forint) jövedelemre tett szert, annak ellenére, hogy immár 31 éve nincs közöttünk.

A zenész életműve a mai napig rengeteget hoz a konyhára, Elvis bevételei meghaladják az aktív sztárok keresetét. Az ikon halálának 30. évfordulója újabb lemezeladási hullámot indított, részben ennek is köszönhető az első helyezés.

Heath Ledger, a tragikusan fiatalon elhunyt ausztrál színész a lista harmadik helyét foglalja el 20 millió dolláros (4,2 milliárd forintos) jövedelemmel.

A legújabb Batman moziban Joker alakjának megformálásáért kapott összeg tovább nőhet, mivel Ledger egyes beszámolók szerint a gázsi mellett a mozi által termelt bevételből és a Joker figurák eladásából származó bevételekből is részesült volna.

A negyedik helyen Albert Einstein fizikus végzett 18 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) jövedelemmel, aki sok mindent képes volt kiszámítani, de azt aligha, hogy halála után 53 évvel bevételei a legmenőbb NBA sztárok fizetésével vetekszik majd.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hetedik lett John Lennon, aki 9 millió dollárra (1,9 milliárd forintra) tett szert különböző jogdíjakból. A 40 évesen 1980-ban meggyilkolt énekes két évvel ezelőtt még 24 millió dollárt (5 milliárd forintot) keresett, de az örökösök a zenész életművét folytatva a hagyaték nagy részét jótékonyságra és a háború-ellenes küzdelemre költik.

A közelmúltban elhunyt Paul Newman egyelőre nem került fel a listára, bár éves bevétele meghaladta Elvis jövedelmét, annak több mint 90 %-át jótékonysági célokra adományozta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
laskainelli  |  2021.10.20 11:59
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíte...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?