19 °C Budapest

A világ legjobban kereső halott hírességei

Pénzcentrum
2008. október 29. 10:30

A Forbes magazin idén is összeállította a legjobban kereső halott hírességeinek listáját. Az első tíz helyezett örökösei valamivel több, mint 180 millió dollárral (37,8 milliárd forinttal) lettek gazdagabbak az elmúlt 12 hónapban híres felmenőik hagyatékának, jogdíjainak és egyéb bevételeinek köszönhetően.

2007-et követően ismét Elvis Presley foglalja el a trónt, a Rock and Roll királya tavaly 49 millió (10,3 milliárd), idén 52 millió dollár (10,9 milliárd forint) jövedelemre tett szert, annak ellenére, hogy immár 31 éve nincs közöttünk.

A zenész életműve a mai napig rengeteget hoz a konyhára, Elvis bevételei meghaladják az aktív sztárok keresetét. Az ikon halálának 30. évfordulója újabb lemezeladási hullámot indított, részben ennek is köszönhető az első helyezés.

Heath Ledger, a tragikusan fiatalon elhunyt ausztrál színész a lista harmadik helyét foglalja el 20 millió dolláros (4,2 milliárd forintos) jövedelemmel.

A legújabb Batman moziban Joker alakjának megformálásáért kapott összeg tovább nőhet, mivel Ledger egyes beszámolók szerint a gázsi mellett a mozi által termelt bevételből és a Joker figurák eladásából származó bevételekből is részesült volna.

A negyedik helyen Albert Einstein fizikus végzett 18 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) jövedelemmel, aki sok mindent képes volt kiszámítani, de azt aligha, hogy halála után 53 évvel bevételei a legmenőbb NBA sztárok fizetésével vetekszik majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hetedik lett John Lennon, aki 9 millió dollárra (1,9 milliárd forintra) tett szert különböző jogdíjakból. A 40 évesen 1980-ban meggyilkolt énekes két évvel ezelőtt még 24 millió dollárt (5 milliárd forintot) keresett, de az örökösök a zenész életművét folytatva a hagyaték nagy részét jótékonyságra és a háború-ellenes küzdelemre költik.

A közelmúltban elhunyt Paul Newman egyelőre nem került fel a listára, bár éves bevétele meghaladta Elvis jövedelmét, annak több mint 90 %-át jótékonysági célokra adományozta.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?