7 °C Budapest

A világ legjobban kereső halott hírességei

Pénzcentrum
2008. október 29. 10:30

A Forbes magazin idén is összeállította a legjobban kereső halott hírességeinek listáját. Az első tíz helyezett örökösei valamivel több, mint 180 millió dollárral (37,8 milliárd forinttal) lettek gazdagabbak az elmúlt 12 hónapban híres felmenőik hagyatékának, jogdíjainak és egyéb bevételeinek köszönhetően.

2007-et követően ismét Elvis Presley foglalja el a trónt, a Rock and Roll királya tavaly 49 millió (10,3 milliárd), idén 52 millió dollár (10,9 milliárd forint) jövedelemre tett szert, annak ellenére, hogy immár 31 éve nincs közöttünk.

A zenész életműve a mai napig rengeteget hoz a konyhára, Elvis bevételei meghaladják az aktív sztárok keresetét. Az ikon halálának 30. évfordulója újabb lemezeladási hullámot indított, részben ennek is köszönhető az első helyezés.

Heath Ledger, a tragikusan fiatalon elhunyt ausztrál színész a lista harmadik helyét foglalja el 20 millió dolláros (4,2 milliárd forintos) jövedelemmel.

A legújabb Batman moziban Joker alakjának megformálásáért kapott összeg tovább nőhet, mivel Ledger egyes beszámolók szerint a gázsi mellett a mozi által termelt bevételből és a Joker figurák eladásából származó bevételekből is részesült volna.

A negyedik helyen Albert Einstein fizikus végzett 18 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) jövedelemmel, aki sok mindent képes volt kiszámítani, de azt aligha, hogy halála után 53 évvel bevételei a legmenőbb NBA sztárok fizetésével vetekszik majd.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hetedik lett John Lennon, aki 9 millió dollárra (1,9 milliárd forintra) tett szert különböző jogdíjakból. A 40 évesen 1980-ban meggyilkolt énekes két évvel ezelőtt még 24 millió dollárt (5 milliárd forintot) keresett, de az örökösök a zenész életművét folytatva a hagyaték nagy részét jótékonyságra és a háború-ellenes küzdelemre költik.

A közelmúltban elhunyt Paul Newman egyelőre nem került fel a listára, bár éves bevétele meghaladta Elvis jövedelmét, annak több mint 90 %-át jótékonysági célokra adományozta.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem