Budapest a világ élvonalában: hol jó dolgozni?

Pénzcentrum
2008. október 17. 14:00

Igen előkelő helyen végzett, s így a dobogó második fokára került a magyar főváros egy olyan listán, amelyen azt összesítik, hol jó dolgozni, melyik városban érdemes új üzletet nyitni.


Barcelona

Az első helyen Barcelona végzett, a város már régóta vonzza a vállalkozásokat, emellett a város építészete több díjat is kiérdemelt, Európában ez a város az, ahol a legjobb az életminőség a Cushman & Wakefield szerint. Amellett hogy a tenger és a napsütés miatt is sokan maradnak, a nagyobb európai városok könnyű elérhetősége is nagy vonzerő.


Így látják Budapestet!

Hazánk fővárosáról a külföldiek azt tartják, hogy a rendszerváltást követően a régió gazdaságának egyik erőműve. A nyugatról érkező kiküldöttek számára egzotikus kultúránk a legérdekesebb. Egy másik előny, hogy a fejlődés ellenére Budapestnek még mindig sikerült megtartania régi arculatát.

A harmadik helyre már nem egy európai város került, hanem a dél-amerikai Párizs, azaz Buenos Aires, ahol számos kikapcsolódási lehetőséget találhatunk, kezdve a finom éttermektől egészen a design-boltokig. Amire felhívják a figyelmet, az az, hogy az életstílus ebben a városban rendkívül elüt a többitől, s ehhez hozzá is kell tudni szokni.

Ilyen például az is, hogy a buenos airesiek nagyon későn vacsoráznak, tipikusan este 10 órát követően, viszont a késő esti evést délutáni sziesztákkal kárpótolják. Az árak szempontjából is kellemes a város, 10 millió forintból már saját ingatlanunk lehet, de havi 60 ezerből kellemes környezetben bérelhetünk egy modern lakást.


Fokváros

A negyedik helyen az afrikai Fokváros áll, melyet lélegzetelállító szépségéért és vibráló mindennapjaiért dicsérnek. A strandok, a táj, s a közeli borospincék mind sokat nyomnak a latba a külföldi munkavállalóknál. Sajnos azonban még mindig erőteljesen jelen van a harmadik világ szegénysége, éles ellentétet mutatva a csillogással.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A munkatempó Fokvárosban sokkal nyugodtabb, s nem ritka, hogy a péntek délutánokat már a szörfön töltik az alkalmazottak az iroda helyett. Ezzel ellentétben nagy visszatartó erő a bűnözés, s a közbiztonság kérdése, ráadásul az ingatlanárak is csak emelkednek.

Budapestnek olyan további vonzó városokat sikerült megelőznie, mint Chicago, Dubai, Dublin, Hong Kong, London és Manáma.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?