Gigaberuházásokkal sokkolják a világot!

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 15:00

Már számos hír érkezett a kambodzsai fővárosból, hogy ott ahol korábban nyomornegyedek sorakoztak, most fejlesztési területeket találni. Az emberek és a munkagépek gőzerővel készülnek a világsajtó címlapjait betöltő gigaberuházások megvalósítására. A külföldi befektetők érdeklődése egyre fokozódik a csodálatos kulturális és turisztikai célpontokkal megáldott ázsiai ország iránt.

Összeállításunkban az öt legnagyobb volumenű beruházást mutatjuk be képekkel és a várható befejezési határidő ismertetésével.

Gold Tower 42

Az első kambodzsai felhőkarcoló építése már megkezdődött, a 42 emeletes épület kivitelezési munkálatai jelenleg is folynak. A nyár közepén indult beruházás, ha elkészül, akkor háromszor olyan magas lesz, mint a jelenlegi legmagasabb épület az országban.

A lakásokban teljesen felszerelt konyha, magas szintű biztonsági rendszer és gardróbszobák is kialakításra kerülnek. A fejlesztő honlapja szerint 60 % már elkelt, a 153-336 négyzetméter közötti lakások vételára alapterülettől függően 75-270 millió forint között változik.

International Finance Centre

A nemzetközi pénzügyi központ várhatóan 2012-re épülhet fel. A komplexum legmagasabb épülete 52 emeletes lesz és összesen 737 ezer négyzetméter hasznos alapterületet alakítanak ki. A beruházás központi épülete lesz az ország legmagasabb felhőkarcolója, amikor elkészül.

A környező épületek nemzetközi oktatási központnak, konferencia központnak, irodáknak valamint lakóingatlanoknak adnak majd otthont. A tereprendezés és az alapozási munkálatok már elkezdődtek, a több mint négy évig tartó kivitelezés összköltsége meghaladja az egymilliárd dollárt.

De Castle Royal Condominium

A 33 emeltes királyi kastélyra keresztelt épület megvalósítása során a legmodernebb építészeti technológiákat alkalmazzák, hogy a majdani lakóknak a lehető legmagasabb életszínvonalat tudják majd biztosítani a belvárosban. A munkálatokat idén áprilisban kezdték meg, az épület átadásának várható határideje 2011-re tehető.

A lakásokat olyan kényelmi felszerelésekkel látják majd el, mint a mosogatógép, mosógép, öntisztító wc, kamerával felszerelt kapucsengő, automatizált bejárati ajtó, internet csatlakozó, valamint egyéb biztonsági és a lakók kényelmét szolgáló berendezések.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Camko City (10 ütemben épülő új városrész)

A 119 hektáron elterülő Camko City a legnagyobb külföldi beruházás az országban. Az 10 ütemben elkészülő új városrész összköltségét még nehéz pontosan megbecsülni, de a fejlesztők szerint körülbelül 2 milliárd dollárra tehető.

Az első kapavágás három évvel ezelőtt történt, az utolsó ütem megvalósítására még legalább tíz évet kell várni. A területen főként lakóingatlanokat alakítanak ki, de lesznek kereskedelmi célú ingatlanok és közintézmények is az új övezetben.

A területen lesznek uszodák, lovardák, sportpályák, középiskolák és felsőoktatási intézmények, bevásárló központok, sétáló utcák, melyek min-mind a közösség összetartozásának érzését erősítik majd. A beruházó szerint óriási a kereslet a parkolóhelyek iránt, ha ilyen ütemben fogynak a gépkocsi beállók, akkor egy új parkolóház megvalósítása sem kizárt.

Grand Phnom Penh International City

A főváros másik új városrészének kialakításának gondolatát két évvel ezelőtt vezették fel. Az első olyan új lakóingatlan beruházás, ahol a 260 hektáros területen nem csak felhőkarcolók, hanem alacsonyabb épületeket is kialakítanak.

Az amerikai tervezésű a beruházásnak is része az egyéb kereskedelmi célú ingatlanok megvalósítása, de épül majd kórház, oktatási központ és golfpálya is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm