16 °C Budapest

Gigaberuházásokkal sokkolják a világot!

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 15:00

Már számos hír érkezett a kambodzsai fővárosból, hogy ott ahol korábban nyomornegyedek sorakoztak, most fejlesztési területeket találni. Az emberek és a munkagépek gőzerővel készülnek a világsajtó címlapjait betöltő gigaberuházások megvalósítására. A külföldi befektetők érdeklődése egyre fokozódik a csodálatos kulturális és turisztikai célpontokkal megáldott ázsiai ország iránt.

Összeállításunkban az öt legnagyobb volumenű beruházást mutatjuk be képekkel és a várható befejezési határidő ismertetésével.

Gold Tower 42

Az első kambodzsai felhőkarcoló építése már megkezdődött, a 42 emeletes épület kivitelezési munkálatai jelenleg is folynak. A nyár közepén indult beruházás, ha elkészül, akkor háromszor olyan magas lesz, mint a jelenlegi legmagasabb épület az országban.

A lakásokban teljesen felszerelt konyha, magas szintű biztonsági rendszer és gardróbszobák is kialakításra kerülnek. A fejlesztő honlapja szerint 60 % már elkelt, a 153-336 négyzetméter közötti lakások vételára alapterülettől függően 75-270 millió forint között változik.

International Finance Centre

A nemzetközi pénzügyi központ várhatóan 2012-re épülhet fel. A komplexum legmagasabb épülete 52 emeletes lesz és összesen 737 ezer négyzetméter hasznos alapterületet alakítanak ki. A beruházás központi épülete lesz az ország legmagasabb felhőkarcolója, amikor elkészül.

A környező épületek nemzetközi oktatási központnak, konferencia központnak, irodáknak valamint lakóingatlanoknak adnak majd otthont. A tereprendezés és az alapozási munkálatok már elkezdődtek, a több mint négy évig tartó kivitelezés összköltsége meghaladja az egymilliárd dollárt.

De Castle Royal Condominium

A 33 emeltes királyi kastélyra keresztelt épület megvalósítása során a legmodernebb építészeti technológiákat alkalmazzák, hogy a majdani lakóknak a lehető legmagasabb életszínvonalat tudják majd biztosítani a belvárosban. A munkálatokat idén áprilisban kezdték meg, az épület átadásának várható határideje 2011-re tehető.

A lakásokat olyan kényelmi felszerelésekkel látják majd el, mint a mosogatógép, mosógép, öntisztító wc, kamerával felszerelt kapucsengő, automatizált bejárati ajtó, internet csatlakozó, valamint egyéb biztonsági és a lakók kényelmét szolgáló berendezések.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Camko City (10 ütemben épülő új városrész)

A 119 hektáron elterülő Camko City a legnagyobb külföldi beruházás az országban. Az 10 ütemben elkészülő új városrész összköltségét még nehéz pontosan megbecsülni, de a fejlesztők szerint körülbelül 2 milliárd dollárra tehető.

Az első kapavágás három évvel ezelőtt történt, az utolsó ütem megvalósítására még legalább tíz évet kell várni. A területen főként lakóingatlanokat alakítanak ki, de lesznek kereskedelmi célú ingatlanok és közintézmények is az új övezetben.

A területen lesznek uszodák, lovardák, sportpályák, középiskolák és felsőoktatási intézmények, bevásárló központok, sétáló utcák, melyek min-mind a közösség összetartozásának érzését erősítik majd. A beruházó szerint óriási a kereslet a parkolóhelyek iránt, ha ilyen ütemben fogynak a gépkocsi beállók, akkor egy új parkolóház megvalósítása sem kizárt.

Grand Phnom Penh International City

A főváros másik új városrészének kialakításának gondolatát két évvel ezelőtt vezették fel. Az első olyan új lakóingatlan beruházás, ahol a 260 hektáros területen nem csak felhőkarcolók, hanem alacsonyabb épületeket is kialakítanak.

Az amerikai tervezésű a beruházásnak is része az egyéb kereskedelmi célú ingatlanok megvalósítása, de épül majd kórház, oktatási központ és golfpálya is.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?