11 °C Budapest

Szokatlan juttatás: te döntheted el min dolgozol?

Pénzcentrum
2008. szeptember 26. 15:00

Az amerikai szoftvergyártó vállalat, a Citrix Systems egy új programot hirdetett munkavállalói körében, melynek keretében mindenki maga vásárolhatja meg a munkájához szükséges laptopot, olyat amilyet szeretne, és persze haza is viheti.

A cég úgy gondolta, hogy a munkavállalók megelégedettsége, és öröme, hogy olyan gépen dolgozhat, ami számára a legmegfelelőbb, megér neki fejenként 2100 dollárt, hiszen egy boldog dolgozó, jó dolgozó.

Persze a kedvezményekkel együtt felelősség is jár, ugyanis a fenntartási problémákat is maguknak kell megoldani, és három éves szerződést is kell kötniük a pénzből a szolgáltatóval, miszerint a gépeket, ha szükséges a nap 24 órájában szervizelik.

A program összes dolgozóra való kiterjesztése persze attól is függ, hogy sikerül-e így költséget megtakarítania cégnek. Korábban egy-egy dolgozó számítógéppel való ellátása 2500-2600 dollárjába került a vállalatnak, ha 2100-ból ki tudják hozni a munkavállalók, már megérte.

Vannak természetesen megkötések is, vagyis csak Windows vagy Macintosh futhat a gépeken, antivírus rendszerrel kell őket ellátni, és a garanciának is bele kell férnie az árba.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Kérdéses az is, hogy mekkora lesz a munkahelyüket a támogatás után elhagyók aránya, ami a cég számára lehet bosszúság, illetve mennyivel nő az otthoni munkák száma, ami pedig a dolgozókat érintheti kellemetlenül.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?