15 °C Budapest

Több mint 3 millió Europass-önéletrajz: tarol az új EU-s rendszer!

Pénzcentrum
2008. július 7. 15:00

Az unióhoz való csatlakozással számos ország munkaerőpiaca nyílt meg a magyarok előtt. Az elején azonban sok problémát jelentett a különböző végzettségek, képesítések összehasonlítása a különböző országokból érkező jelentkezők között. Mára ez megváltozott, ugyanis az Europass létrejöttével egy egységes összehasonlítási rendszer alakult ki, ami lényegesen megkönnyíti a jelentkezők összevetését. Úgy tűnik, a rendszernek nagy sikere van...

Az unió tagállamainak oktatási rendszerei különböznek egymástól. A végzettségek valamint a bizonyítványok, oklevelek formája, tartalma és a hozzájuk kapcsolódó szakmai, gyakorlati tudás országonként eltérő. Az Európai Parlament annak érdekében, hogy elősegítse képesítési rendszerek, bizonyítványok, szaktudások és kompetenciák átláthatóságát, a tagállamok közötti munkavállalási és tanulmányi célú mobilitást, 2005. január 1-től bevezette az Europass keretrendszert.

Célja, hogy elősegítse a szaktudás külföldi megismertetését és ezáltal az elismerését/elismertetését. Az Europass tájékoztat, uniós szinten egységes formátumban összehasonlíthatóvá, megismerhetővé teszi az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait. Tájékoztat, információt ad a hazai képzésekről, a képzést és kompetenciákat érintő változásokról, valamint a külföldön megszerzett képesítésekről.

2005-ös bevezetése óta több, mint 12 millióan látogatták meg az Europass oldalát, ahol közel 3 millióan készítették el önéletrajzukat. Az eredmények jóval felülmúlták a várakozásokat, ugyanis a 3 milliós határ elérését mindössze 2010-re várták a szakértők.

Az Europass portfolió 5 dokumentumból áll. Egy önéletrajzból, egy nyelvi útlevélből, egy oklevélmellékletből, és bizonyítvány-kiegészítőből, és egy mobilitási igazolványból. Az önéletrajzot és a nyelvi útlevelet maga az állást kereső tölti ki, a többit pedig az érintett intézmények töltik ki. Az összes ilyen dokumentum, amit az indítás óta készítettek az álláskeresők, illetve kiadtak nekik a különböző intézmények, mára elérte a 3,5 millió darabot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

További információk a következő linken: Europass

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04