Fiktív számlákkal és szerződésekkel majdnem két milliárdot csalt el egy budapesti cég

Pénzcentrum
2008. június 19. 08:48

Fiktív számlákkal és szerződésekkel majdnem két milliárd forintot "csalt el" egy budapesti cég. Az autókereskedéssel foglalkozó fővárosi székhelyű kft-nál tartott APEH vizsgálat a beszerzésekről szóló számlák jogosulatlan elszámolásával általános forgalmi adónemben, és az értékcsökkenés jogosulatlan érvényesítésével a társasági adónemnél talált összesen majdnem két milliárd forintos adókülönbözetet. Az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága feljelentést tett az ügyben a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságán.

A cégnél kiutalás előtti- és bevallások utólagos ellenőrzése kapcsán tartott revíziót az adóhatóság. A vizsgálat során kiderült, hogy 2002-2007. között a társaság az általános forgalmi adó levonási jogát fiktív, illetve hamis számlákra alapozta. A "papíron" megvásárolt különböző eszközöket pedig fiktív szerződésekkel - gazdasági tevékenységet egyáltalán nem folytató, vagy megtalálhatatlan - társaságok részére adta bérbe.

Az APEH által tett feljelentések száma az idei év első öt hónapjában a 2007-es év hasonló időszakát tekintve 36 százalékkal nőtt. Országos viszonylatban továbbra is érvényes az, hogy egyre több ügyben tesz büntetőfeljelentést az adóhatóság. Az APEH regionális igazgatóságai 21,5 százalékkal több feljelentést tettek eddig mint tavaly ugyanennyi idő alatt. Majdnem megduplázódott azonban az elkövetési érték is. A tavalyihoz képest idén eddig már 94 százalékkal nagyobb értékű cselekmények miatt tett feljelentéseket az adóhatóság.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.01 21:07
Nincs minőségi munkavégzés igazán hatékony koncentráció nélkül. Valljuk be, ez sajnos sokszor neheze...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem