Szakemberek az adóreformról: ez így nem fog menni...

Pénzcentrum
2007. október 11. 08:45

Aggályokat fogalmaztak meg egyes szakemberek a bevezetendő adóreformokkal kapcsolatban. Az adókulcsok jövőre változatlanok maradnak, ráadásul úgy tűnik, hogy a kisadók összevonása sem biztos, amivel a 2008-as adócsomag leglényegesebb eleme kerülne ki a törvénymódosításból - írja a Magyar Nemzet.

Az Ernst&Young könyvvizsgáló cég szerint nem biztos, hogy az adók összevonása egyszerűsítést jelent, ugyanis az adókedvezmények bonyolult rendszere megmarad. Ezt a véleményt osztja a Deloitte könyvvizsgáló cég is.

A Raiffeisen Bank verézigazgatója Felcsuti Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az adók jelenleg túl magasak, a pénzromlás üteme is egyre gyorsabb, és a jelenlegi adórendszer semmilyen formában nem támogatja a magyar gazdaság versenyképességét. A megszorításokat általában egy gazdasági növekedés követi, ám erre itthon eddig nincs látható jel.

Az eddigi szigorú intézkedések hatásaira viszont sokan úgy reagáltak, hogy hitelt vettek fel, aminek köszönhetően a legszegényebbek eladósodottsága mostanra kritikussá vált.

Az APEH volt elnökhelyettese Vámosi-Nagy Szabolcs véleménye alapján nem az adók emelésére lenne szükség, hanem a rendszer teljes átalakítására. A környező országokban ugyanis az adók csökkentése zajlik, ami azt vonhatja maga után, hogy a magyar cégek kivonulnak a kevesebb adóterhet jelentő területekre.

Ráadásul a költségvetés hiányának pótlására nem az az egyetlen mód, hogy növeljük az adókat, azzal is jelentős hatást lehetne elérni, ha a költségek csökkentésével próbálkoznának, de ez eddig szóba sem került.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A személyi jövedelemadó sávjait sem igazították az inflációhoz, így az ebből befolyó bevételek növekedni fognak. 2005-ben az összes adó 77,8 százalékát az adózók egyötöde fizette, és ez idén elérheti a 88 százalékot, ami azért elgondolkodtató.

A feketegazdaság elleni intézkedésekkel viszont minden szakember egyetért, bár kicsit túlzás a mulasztás, és az adócsalás közötti szűk határ megállapítása...

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem