25 °C Budapest

Szakemberek az adóreformról: ez így nem fog menni...

Pénzcentrum
2007. október 11. 08:45

Aggályokat fogalmaztak meg egyes szakemberek a bevezetendő adóreformokkal kapcsolatban. Az adókulcsok jövőre változatlanok maradnak, ráadásul úgy tűnik, hogy a kisadók összevonása sem biztos, amivel a 2008-as adócsomag leglényegesebb eleme kerülne ki a törvénymódosításból - írja a Magyar Nemzet.

Az Ernst&Young könyvvizsgáló cég szerint nem biztos, hogy az adók összevonása egyszerűsítést jelent, ugyanis az adókedvezmények bonyolult rendszere megmarad. Ezt a véleményt osztja a Deloitte könyvvizsgáló cég is.

A Raiffeisen Bank verézigazgatója Felcsuti Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az adók jelenleg túl magasak, a pénzromlás üteme is egyre gyorsabb, és a jelenlegi adórendszer semmilyen formában nem támogatja a magyar gazdaság versenyképességét. A megszorításokat általában egy gazdasági növekedés követi, ám erre itthon eddig nincs látható jel.

Az eddigi szigorú intézkedések hatásaira viszont sokan úgy reagáltak, hogy hitelt vettek fel, aminek köszönhetően a legszegényebbek eladósodottsága mostanra kritikussá vált.

Az APEH volt elnökhelyettese Vámosi-Nagy Szabolcs véleménye alapján nem az adók emelésére lenne szükség, hanem a rendszer teljes átalakítására. A környező országokban ugyanis az adók csökkentése zajlik, ami azt vonhatja maga után, hogy a magyar cégek kivonulnak a kevesebb adóterhet jelentő területekre.

Ráadásul a költségvetés hiányának pótlására nem az az egyetlen mód, hogy növeljük az adókat, azzal is jelentős hatást lehetne elérni, ha a költségek csökkentésével próbálkoznának, de ez eddig szóba sem került.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A személyi jövedelemadó sávjait sem igazították az inflációhoz, így az ebből befolyó bevételek növekedni fognak. 2005-ben az összes adó 77,8 százalékát az adózók egyötöde fizette, és ez idén elérheti a 88 százalékot, ami azért elgondolkodtató.

A feketegazdaság elleni intézkedésekkel viszont minden szakember egyetért, bár kicsit túlzás a mulasztás, és az adócsalás közötti szűk határ megállapítása...

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?