Július a változtatások hónapja

Pénzcentrum
2007. július 2. 10:30

Júliustól a teljes közigazgatásban bevezetik a teljesítményértékelést, de ezen kívül változnak a vizitdíj és a közgyógyellátás szabályai is, illetve többen igényelhetnek Start kártyát - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mától 600 helyett 1000 forintot kell a beutaló nélkül szakorvoshoz fordulóknak fizetni, emellett azonban bővül a mentesülők köre, így nem kell fizetniük a harmincszoros véradóknak, a tüdőszűrésen megjelenőknek, a rendvédelmi dolgozóknak, amennyiben szolgálat közben szerzett sérülés miatt fordulnak orvoshoz. Ezen kívül a tartósan betegek mentesülnek mind a vizitdíj, mind pedig a kórházi napidíj alól.

Beutaló nélkül az orvos-, illetve az intézményválasztásért az ellátás 30 százalékát, de legfeljebb 100 ezer forintot kérhetnek a kórházak, ez a terhes nőkre és kismamákra nem vonatkozik. Július elsejétől munkaidőnek számít az ügyelet teljes időtartama.

Tegnaptól a kismamák, az ötven év felettiek, az alapfokú végzettséggel rendelkezők, valamint a tartósan állást keresők kiválthatják a Start-kártyát, melynek révén a leendő munkaadó kedvezményeket kaphat a járulékfizetésnél.

Szintén vasárnaptól igényelhető a Start Plusz, amely a gyes, a gyed, a gyet megszűnése után egy éven belül újra dolgozni kívánó, a gyes mellett munkát vállaló, a gyermek egy éves kora után, valamint az ápolási díj megszűnését követő egy éven belül a munkaerőpiacra visszatérni kívánók alkalmazásakor jogosít kedvezményekre.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A Start Extra révén az ötven év felettiek, valamint az alacsony iskolai végzettségűek alkalmazói kapnak járulékfizetési kedvezményeket.

Az év második félévétől bevezetésre kerül a teljes központi közigazgatási állományban az új, egységes teljesítményértékelés, melyet a kormányzat személyügyi reformjának keretében vezettek be januárban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06