18 °C Budapest

Mostantól könnyebben juthat pénzhez a vállalkozásod!

Pénzcentrum
2007. június 27. 12:00

Az okok A tegnapi nap megrendezett szakmai nap alkalmával került bemutatásra a Start Tőkegarancia (Start) Zrt. legújabb pénzügyi terméke, a vállalkozók pályázati pénzhez jutását hivatott elősegíteni. Nézzük meg alaposabban, milyen segítségről is van itt szó!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Miért kell a segítség?

Mint azt Zoltán Csabától, a Start Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a 2007 - 2013 közötti fejlesztési időszak során 1100 - 1500 milliárd forint közvetlen támogatás juthat a kis- és középvállalkozásokhoz (kkv), ez éves szinten 150 - 200 milliárd forintot jelenthet.

Milyen pénzügyi követelményekkel jár egy támogatás elnyeréséhez benyújtott pályázat? A tipikusan beruházási támogatásokhoz egyrészt megfelelő mértékű önerővel kell rendelkeznie a vállalkozásoknak. Emellett, ha utófinanszírozásról van szó, természetesen elő kell tudni teremteni a támogatás előfinanszírozását.

Ha mindez még nem jelentene elég terhet egy-egy vállalkozásnak, bizonyos pályázatok esetében biztosítékokat is fel kell tudni mutatni a támogatás elnyeréséhez, illetve szükséges megfelelő fedezet ahhoz, hogy a vállalkozások eleget tudjanak tenni a támogatás elnyerése utáni fenntartási kötelezettségüknek. Összességében, mint azt Zoltán Csabától megtudtuk, ez a teljes beruházás összegét meghaladja, a forrásigény akár 130-140 százalék is lehet, melynek megoszlását az alábbi táblázat mutatja:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A feltételek

Miben, hogyan, milyen feltételekkel segíthet nekünk a Pályázati Kezességvállalás?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00