3 °C Budapest

Mostantól könnyebben juthat pénzhez a vállalkozásod!

Pénzcentrum
2007. június 27. 12:00

Az okok A tegnapi nap megrendezett szakmai nap alkalmával került bemutatásra a Start Tőkegarancia (Start) Zrt. legújabb pénzügyi terméke, a vállalkozók pályázati pénzhez jutását hivatott elősegíteni. Nézzük meg alaposabban, milyen segítségről is van itt szó!

Miért kell a segítség?

Mint azt Zoltán Csabától, a Start Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a 2007 - 2013 közötti fejlesztési időszak során 1100 - 1500 milliárd forint közvetlen támogatás juthat a kis- és középvállalkozásokhoz (kkv), ez éves szinten 150 - 200 milliárd forintot jelenthet.

Milyen pénzügyi követelményekkel jár egy támogatás elnyeréséhez benyújtott pályázat? A tipikusan beruházási támogatásokhoz egyrészt megfelelő mértékű önerővel kell rendelkeznie a vállalkozásoknak. Emellett, ha utófinanszírozásról van szó, természetesen elő kell tudni teremteni a támogatás előfinanszírozását.

Ha mindez még nem jelentene elég terhet egy-egy vállalkozásnak, bizonyos pályázatok esetében biztosítékokat is fel kell tudni mutatni a támogatás elnyeréséhez, illetve szükséges megfelelő fedezet ahhoz, hogy a vállalkozások eleget tudjanak tenni a támogatás elnyerése utáni fenntartási kötelezettségüknek. Összességében, mint azt Zoltán Csabától megtudtuk, ez a teljes beruházás összegét meghaladja, a forrásigény akár 130-140 százalék is lehet, melynek megoszlását az alábbi táblázat mutatja:


A feltételek

Miben, hogyan, milyen feltételekkel segíthet nekünk a Pályázati Kezességvállalás?

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30