18 °C Budapest

Emelkedik a felvehető maximum, többen szaladhatnak hitelért

Pénzcentrum
2007. június 27. 09:00

Július elsejétől a jelenlegi egymilliárd forint helyett hárommilliárd forintra emelkedik a Sikeres Magyarországért keretében meghirdetett vállalkozásfejlesztési programban igénybe vehető kölcsön felső határa - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Emellett bővül a kedvezményezettek köre is, a kis- és középvállalati szektor mellett már nagyvállalatok, valamint állami és önkormányzati tulajdonban lévő vállalkozások is hozzájuthatnak a kedvezményes hitelhez.

A saját erő támogatási kategóriától függően 10, illetve 25 százalék lehet, illetve a jövő héttől forint mellet devizában is felvehető a hitel. Július 1-től startol a vállalkozások tőkehelyzetét erősítő áthidaló tőkehitel is, melynek keretében beruházási hitel vehető fel 8 évre, öt, vagy hét év türelmi idővel.

Lehetőség nyílik majd a mezőgazdasági termékek feldolgozásához és értékesítéséhez kapcsolódó beruházások finanszírozására is, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT), illetve az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv (ÚMVT) társfinanszírozását segítő projekt-kiegészítő hitel felvételére is.

Az Agrárfejlesztési Hitelprogramban is számos változás lesz majd tapasztalható, többek között a hitel felső határa egymilliárd forintra emelkedik, a saját erő pedig 15 százalékra csökken, s itt is lehetőség lesz devizahitel felvételére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?