Hogyan tarthatod meg az állásodat?

Pénzcentrum
2007. március 27. 13:00

Íme néhány tipp, hogyan lehet könnyen és egyszerűen felépíteni munkahelyi megbecsülésünket. Ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, amellett, hogy mi sem érezzük magunkat rosszul, mikor dolgoznunk kell, nem mi leszünk az elsők, akikre leépítés esetén gondolni fognak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tanuljuk meg szeretni kollégáinkat. Senki sem tökéletes, de jó tulajdonságai mindenkinek vannak. Keressük meg ezeket, találjunk valamit, amit tisztelni tudunk munkatársunkban. Kommunikáljunk gyakran feletteseinkkel, adjuk főnökünk tudtára, hogy tisztában vagyunk a saját feladatainkkal, illetve az övéivel is.

Fogadjunk el mindenféle közösségi összejövetelre vonatkozó ajánlatot. A céges partik remek alkalmat teremtenek a kollégákkal, főnökökkel való összecsiszolódásra. Ne féljünk közelebb kerülni feletteseinkhez, nyugodtan meghívhatjuk őket ebédelni, vagy vacsorázni, ugyanakkor ne vigyük túlzásba ezeket a gesztusokat, hiszen ez könnyen ellenérzést válthat ki.

Ami a munkatársakat illeti, a meghívásba foglaljuk be őket is, ha nem szeretnénk, hogy gyanús pillantásokkal illessenek. Segítsük hozzá kollégáinkat ahhoz, hogy jól érezzék magukat, amikor alkalom adódik, dicsérjük meg munkájukat. Ne felejtsük el kimutatni hálánkat azon személy iránt, aki felvett minket (ez az esetek többségében a személyzeti, vagy HR-es munkatárs).

Ne váljunk pletykafészekké. Egy munkahelyen óhatatlanul is igaz, vagy igaztalan mendemondák keringenek, mi igyekezzünk olyan személy hírében állni, aki nem terjeszti ezeket tovább, aki megbízható. Ne utasítsuk vissza, ha valaki segítséget kér. A segítő kéz óráisit lendíthet megbecsülésünkön.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Legyünk tisztában feletteseink elvárásaival. Mi vagyunk a felelősek az általunk elvégzendő munkáért, és nekünk kell tudni, hogy mi az amit a főnök akar tőlünk. Ne terjesszünk rosszat a munkahelyünkről, még akkor sem, ha tényleg nem az álmok álma az állás. Ha nem tetszik a munka, akkor se kürtöljük világgá, s azt sem, ha esetlegesen új állás után kutatunk éppen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?