A spanyolok nagyon értenek hozzá - így kell mindenkinek munkát adni!

Pénzcentrum
2006. október 17. 15:00

Újfent nem sikerült az amerikai posztgraduális nappali MBA-képzést nyújtó intézményeknek letaszítania a trónról a spanyolországi Navarra Egyetem üzleti iskoláját, az IESE-t, amely annak ellenére, hogy mindössze két éve működik, már második alkalommal vezeti a listát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Eredményességét mi sem mutatja jobban, minthogy az elhelyezkedési arány 100 százalék, vagyis minden diákja a végzést követő három hónapon belül állást talál.

Az IESE sikere azonban nem jelenti azt, hogy az európai MBA-képzésnek sikerült volna elérnie az amerikai intézmények által felállított mércét, legalábbis ez derül ki a Economist Intelligence Unit által elkészített felmérésből, amely keretében négy szempontból vizsgálták az oktatási intézményeket. Az amerikai egyetemek képzései továbbra is fölényben vannak, ugyanis az első tíz intézmény közé az IESE mellett csupán a svájci IMD-nek sikerült bejutnia.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az óriási különbségek okát a szakemberek az anyagi források meglétében látják: az amerikai öregdiákok a jelek szerint jóval inkább hálásak, mint európai társaik, olyannyira, hogy sok esetben az adományokból származó bevétel meghaladja a tandíjból befolyt összeg nagyságát. A Nike szülőatyja, Philip Knight például 105 millió dollárt ajándékozott régi iskolájának, a Stanfordnak, amit az új kollégium építésére fordít majd.

A top 10-en kívül azonban egyre jobb helyet foglalnak el az európai intézmények, ennek fő oka, hogy a négy vizsgált szempont közül az egyikben, a képzés utáni kezdő fizetésben vezetnek az európai intézmények, mivel az itteni MBA-képzésben résztvevő szakemberek általában néhány éves tapasztalattal ülnek újra iskolapadba, ezért a képzés elvégzésével fizetésük magasabb lesz, mint amerikai társaiké. Az ezen szempont alapján első helyen végzett Ashridge (Nagy-Britannia) diákjai mögött átlagosan 11 éves szakmai előélet áll, és 243 000 dollár (65 millió forint) éves fizetésre számíthatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?