A spanyolok nagyon értenek hozzá - így kell mindenkinek munkát adni!

Pénzcentrum
2006. október 17. 15:00

Újfent nem sikerült az amerikai posztgraduális nappali MBA-képzést nyújtó intézményeknek letaszítania a trónról a spanyolországi Navarra Egyetem üzleti iskoláját, az IESE-t, amely annak ellenére, hogy mindössze két éve működik, már második alkalommal vezeti a listát.

Eredményességét mi sem mutatja jobban, minthogy az elhelyezkedési arány 100 százalék, vagyis minden diákja a végzést követő három hónapon belül állást talál.

Az IESE sikere azonban nem jelenti azt, hogy az európai MBA-képzésnek sikerült volna elérnie az amerikai intézmények által felállított mércét, legalábbis ez derül ki a Economist Intelligence Unit által elkészített felmérésből, amely keretében négy szempontból vizsgálták az oktatási intézményeket. Az amerikai egyetemek képzései továbbra is fölényben vannak, ugyanis az első tíz intézmény közé az IESE mellett csupán a svájci IMD-nek sikerült bejutnia.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az óriási különbségek okát a szakemberek az anyagi források meglétében látják: az amerikai öregdiákok a jelek szerint jóval inkább hálásak, mint európai társaik, olyannyira, hogy sok esetben az adományokból származó bevétel meghaladja a tandíjból befolyt összeg nagyságát. A Nike szülőatyja, Philip Knight például 105 millió dollárt ajándékozott régi iskolájának, a Stanfordnak, amit az új kollégium építésére fordít majd.

A top 10-en kívül azonban egyre jobb helyet foglalnak el az európai intézmények, ennek fő oka, hogy a négy vizsgált szempont közül az egyikben, a képzés utáni kezdő fizetésben vezetnek az európai intézmények, mivel az itteni MBA-képzésben résztvevő szakemberek általában néhány éves tapasztalattal ülnek újra iskolapadba, ezért a képzés elvégzésével fizetésük magasabb lesz, mint amerikai társaiké. Az ezen szempont alapján első helyen végzett Ashridge (Nagy-Britannia) diákjai mögött átlagosan 11 éves szakmai előélet áll, és 243 000 dollár (65 millió forint) éves fizetésre számíthatnak.

HR BLOGGER
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
laskainelli  |  2023.05.29 15:01
A hűtlenség a párkapcsolatokban rendkívül fájdalmas és kihívást jelentő helyzet. Amikor az egyik fél...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?