A spanyolok nagyon értenek hozzá - így kell mindenkinek munkát adni!

Pénzcentrum
2006. október 17. 15:00

Újfent nem sikerült az amerikai posztgraduális nappali MBA-képzést nyújtó intézményeknek letaszítania a trónról a spanyolországi Navarra Egyetem üzleti iskoláját, az IESE-t, amely annak ellenére, hogy mindössze két éve működik, már második alkalommal vezeti a listát.

Eredményességét mi sem mutatja jobban, minthogy az elhelyezkedési arány 100 százalék, vagyis minden diákja a végzést követő három hónapon belül állást talál.

Az IESE sikere azonban nem jelenti azt, hogy az európai MBA-képzésnek sikerült volna elérnie az amerikai intézmények által felállított mércét, legalábbis ez derül ki a Economist Intelligence Unit által elkészített felmérésből, amely keretében négy szempontból vizsgálták az oktatási intézményeket. Az amerikai egyetemek képzései továbbra is fölényben vannak, ugyanis az első tíz intézmény közé az IESE mellett csupán a svájci IMD-nek sikerült bejutnia.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az óriási különbségek okát a szakemberek az anyagi források meglétében látják: az amerikai öregdiákok a jelek szerint jóval inkább hálásak, mint európai társaik, olyannyira, hogy sok esetben az adományokból származó bevétel meghaladja a tandíjból befolyt összeg nagyságát. A Nike szülőatyja, Philip Knight például 105 millió dollárt ajándékozott régi iskolájának, a Stanfordnak, amit az új kollégium építésére fordít majd.

A top 10-en kívül azonban egyre jobb helyet foglalnak el az európai intézmények, ennek fő oka, hogy a négy vizsgált szempont közül az egyikben, a képzés utáni kezdő fizetésben vezetnek az európai intézmények, mivel az itteni MBA-képzésben résztvevő szakemberek általában néhány éves tapasztalattal ülnek újra iskolapadba, ezért a képzés elvégzésével fizetésük magasabb lesz, mint amerikai társaiké. Az ezen szempont alapján első helyen végzett Ashridge (Nagy-Britannia) diákjai mögött átlagosan 11 éves szakmai előélet áll, és 243 000 dollár (65 millió forint) éves fizetésre számíthatnak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.20 08:03
A csendes vakációzás egy olyan munkahelyi trend, amikor az alkalmazottak titokban vesznek ki szabads...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem