5 °C Budapest

A MOL is beszáll a munkahelyteremtésbe...

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 16:05

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá szeptember 21-én a MOL-lal a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá szeptember 21-én a MOL-lal a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

A hat intézmény vezetői által kiadott nyilatkozat szerint:

"A keretszerződés jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a diplomás fiatalok - akár magyar, akár európai uniós állampolgárként - korszerű tudással, életszerű szakmai tapasztalatokkal felvértezve kezdjék meg pályafutásukat, valamint az együttműködés jelentősen elősegítheti a pályakezdők elhelyezkedésének esélyeit is. Az egyetemek a háromszintű képzés átállásakor - financiálisan különösen nehéz időszakban - ipari kapcsolatokra épülő, stabil és kiszámítható pénzügyi forrásokhoz juthatnak az együttműködés létrejöttével, amely hatékony felhasználását a versenyszféra követelményeihez igazított oktatási programok és a szerződés keretében megvalósított ipari megrendelések biztosítják.

Az egyetemek biztosítják a lehetőséget hazánk első multinacionális szereplővé vált nagyvállalata, a MOL számára, hogy a környező országokban honos műszaki kultúrát kiegészítse a hazai képzési rendszer értékeivel. Az együttműködés speciális továbbképzési programok kialakítására is módot ad, támogatva egy hasonló értékeken alapuló, mégis egyetemes szakmai értékrendszer meghonosítását Közép-Európában.

A MOL és Magyarország hat vezető felsőoktatási intézménye között létrejött hosszú távú kapcsolat a vállalatok szakember-igényének feltérképezésében is fontos támpontot ad, továbbá alkalom nyílik kutatásokba való bekapcsolódásra, a regionális kapcsolatrendszerek kölcsönös megismerésére, kiaknázására is.

Az együttműködés méltó példája annak a közös, stratégiai jelentőségű együttgondolkodásnak, amely új utakat nyit a szakmai célok kiteljesítésében, illetve a képzési kínálat és munkaerőigény példamutató összehangolásában.

Az egyedülálló, három évet felölelő, egyetemi oktatási és szakmai célú együttműködés hozzájárul a minőségi szakember-képzéshez és ezáltal Magyarország nemzetközi versenyképességéhez."

A MOL-csoport elsősorban a stratégiai jelentőségű, ugyanakkor hiányszakmának minősülő olaj- és gázmérnöki, vegyészmérnöki, műszaki-, gépész- és környezetmérnöki, illetve geológus szakképzések támogatásában érdekelt, de a pénzügyi, közgazdász, informatikus szakterületekre is figyelmet fordít. A MOL Nyrt. tavaly több mint százmillió forinttal támogatott szakképzési hozzájárulási keretéből hazai felsőoktatási intézményeket. 

Nem csak az egyetemek lehetőségei bővülnek ki ezzel az együttműködéssel. Mi is lehetőséget kaptunk arra, hogy egy izgalmas műhelymunka keretében tevékenyen részt vegyünk a munkaerőpiac és a munkaerőképzés hatékony összehangolásában - fogalmazott Mosonyi György, a MOL Nyrt. vezérigazgatója a megállapodások ünnepélyes aláírása alkalmából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?