32 °C Budapest

Mit hozott Gyurcsány az oroszoktól?

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 10:00

Oroszországgal közös projektjeinek megvalósulásával Magyarország minőségileg új pozíciókra tehet szert az európai energiapolitikában, jócskán hozzájárulva az összeurópai problémák megoldásához - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Oroszországgal közös projektjeinek megvalósulásával Magyarország minőségileg új pozíciókra tehet szert az európai energiapolitikában, jócskán hozzájárulva az összeurópai problémák megoldásához - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök - írja a Kormányzati Hírportál.

Magyarország fontos szerepet játszhat az Európába irányuló orosz energiaszállítások (útvonalainak) diverzifikálásában - vélte Vlagyimir Putyin orosz médiajelentések szerint, nyilvánvalóan az orosz-török Kék Áramlat gázvezeték balkáni és közép-európai meghosszabbítására célozva, aminek megvalósíthatóságát az orosz Gazprom és a magyar Mol közös projektvállalata ez év végéig méri fel.

A Magyarországhoz fűződő energiaipari partnerség már csak azért is többoldalú, európai jelleget ölt, mert a német partnerekkel, jelesül E.ON-nal való együttműködésünk is kiterjed rá - utalt Putyin az E.ON-nak a Gazprommal júliusban aláírt elvi megállapodására arról, hogy megosztja vele a Moltól megvett Földgázellátót és Földgáztárolót tágabb alkujuk keretében.

Semmi nem mutat arra, hogy ne valósulna meg a Magyarország területén tervezett hatalmas gáztározó, amely nemcsak a magyarországi gázellátás stabilizálását, de az egész európai ellátást szolgálja - fogalmazott Putyin.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10