2 °C Budapest

A fizetés mellett erre is figyelj!

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 15:00

Továbbra is a fizetés nagysága az állásinterjúk legfontosabb kérdése, egyre többen érdeklődnek azonban a béren kívüli juttatások felől is. Utóbbi terület elsősorban azokat érdekli, akik már rendelkeznek munkatapasztalattal, így össze tudják vetni az új ajánlatot korábbi kompenzációs csomagjukkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Továbbra is a fizetés nagysága az állásinterjúk legfontosabb kérdése, egyre többen érdeklődnek azonban a béren kívüli juttatások felől is. Utóbbi terület elsősorban azokat érdekli, akik már rendelkeznek munkatapasztalattal, így össze tudják vetni az új ajánlatot korábbi kompenzációs csomagjukkal - írja a Világgazdaság.

Az élelmes álláskeresők számára kulcsfontosságú a juttatásokról való tájékozódás, van azonban olyan cég, ahol a szükséges információkat kérdés nélkül is a jelentkezők rendelkezésére bocsátják. A béren kívüli juttatások rendszere tükrözheti a cégkultúrát, megmutathatja, hogy a munkavállalók mennyire fontosak a vállalatnak.

A vélemények persze megoszlanak HR-szakértői körökben is, vannak ugyanis, akik szerint a megbecsülést a bérekkel lehet a legjobban kifejezni, a cafetériák csupán a kedvezőbb adózási szabályok miatt terjedtek el.

Vannak persze olyan iparágak, ilyen például az építőipar, melyekben nem igazán tudtak tért hódítani a béren kívüli juttatások.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A cafetéria rendszerre rákérdező jelentkezők általában a béren kívüli juttatások mértékétől teszik függővé fizetési elvárásaikat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.12.09 08:38
“A fejedelmek sokat adnak, ha nem vesznek el semmit, és épp elég jót tesznek velem, ha nem tesznek r...
hrbonbon  |  2021.12.09 01:08
Az INTUÍCIÓ TÖRVÉNYE a mindent átható vezetői szemlélet nehezen megfogható képességéről szól. A zse...
perfekt  |  2021.12.08 13:24
A cikksorozat előző részében említettük, hogy az egyéb gazdasági műveletek, események bizonylatainak...
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57