14 °C Budapest

Marad a 8 óra munka....

Pénzcentrum
2006. augusztus 30. 13:00

Az Európai Unió tagállamai közül Ciprus, Portugália és Görögország mellett hazánkban a legnehezebb rugalmas munkaidejű vagy részmunkaidős állást találni.

Az Európai Unió tagállamai közül Ciprus, Portugália és Görögország mellett hazánkban a legnehezebb rugalmas munkaidejű vagy részmunkaidős állást találni- írja a Magyar Nemzet.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon a munkavállalók 91%-a dolgozik kötött munkaidőben, annak ellenére, hogy az elöregedő társadalmak miatt megváltozott munkaerő-piaci feltételek egyre inkább a rugalmas foglalkoztatási formák alkalmazását követelik meg, mind a munkaadótól, mind a munkavállalótól.

Hazánkban munkavállalói oldalról egyrészt az alacsony jövedelem, amelyet a család többi tagjának jövedelme nem tud ellensúlyozni, illetve a viszonylag magas fajlagos utazási idő, míg munkaadói oldalról a magas járulékterhek és az egészségbiztosítási hozzájárulás költségei szabnak gátat a részmunkaidő terjedésének.

Az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért készített egy a rugalmas munkaidőre vonatkozó vállalati felmérést. Eszerint a "legrugalmasabbnak" a lett, a svéd, a finn, és a brit vállalatok számítanak. A vizsgált szervezeteket 4 csoportba osztották: a legkevésbé rugalmasak a "törzsidő-peremidő" rendszert alkalmazták, ahol a napi munkaidő hossza meghatározott, de kezdetét és végét a munkavállaló bizonyos intervallumon belül szabadon választhatja meg. A második csoportba az ugynevezett munkaidőkeretet alkalmazók tartoznak, eszerint a napi rendes munkaidőt, tehát a heti negyvenórát egy bizonyos időn belül kell ledolgozni, a plusz órákat pedig el lehet csúsztatni. A vállalatok 12 százaléka a munkaidőkeretet úgy alkalmazza, hogy a felhalmozott munkaóráknak megfeleően szabadnapot vehetnek ki az alkalmazottai, míg a legrugalmasabb vállalatok ezt úgy fejlesztették tovább, hogy a szabadnapokat tömbbé is lehet alakítani, tehát nem csak egy-egy napot adnak ki.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?