2 °C Budapest

OTP Alapkezelő: itthoniból is lehet - új garantált alapok

Pénzcentrum
2006. február 23. 18:01

Továbbra is jelentős növekedést lát az OTP Alapkezelő a garantált alapok piacán. Az Alapkezelő tavaly 2 ilyen alapot indított, melyet az idei év kezdetén két újabb konstrukció követ. Az OTP Linea és az OTP Quality Alapok újdonsága, hogy a hazai piacon elsőként a két garantált alap többlethozama egy vagy több, jelenleg is forgalmazott OTP értékpapíralap (OTP Optima, OTP Quality) teljesítményétől (is) függ.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A befektetési alapok piaca a múlt évben rendkívül dinamikusan bővült. A befektetők kockázatkerülési hajlamát kihasználva egyre több alapkezelő indított ún. garantált alapot. Ezek lényege, hogy az alapkezelő ígéretet tesz (jellemzően banki garancia) a tőke megőrzésére illetve egy minimális hozam biztosítására, de derivatív (jellemzően opciós) termékeken keresztül lehetőséget biztosít a befektetőknek arra is, hogy egy kockázatosabb, ezért magasabb hozamelvárással megközelíthető piac teljesítményéből is részesüljenek. Január végén 37 garantált alap működött hazánkban 100 mrd Ft-ot meghaladó kezelt vagyonnal.

OTP Linea

Az OTP Linea Alap 3 éves futamidejű, zártvégű alap. A befektetett tőkére védettséget nyújt, a futamidő egészére biztosított hozam 5%, azaz évi 1.64%.

Az OTP Linea Alap olyan konstrukció, ahol a befektetők három egymással versenyző befektetési stratégia közül (konzervatív, kiegyensúlyozott és dinamikus) a futamidő alatt a legjobb teljesítményt nyújtó stratégia teljesítményéből részesedhetnek. Az utólagos hozamoptimalizálás azt jelenti, hogy a befektetőnek nem kell előre különböző befektetési stratégiák között dönteni, hanem utólag és automatikusan a legjobb választás hozamából való részesedést élvezheti. Az egyes stratégiák az OTP Optima (pénzpiac), az OTP Quality (közép-európai részvény), a Nikkei 225 (japán részvény), a DJ EuroStoxx 50 (fejlett európai részvény)és a Goldman Sachs Commodity Index (nyersanyag, olaj) különböző arányú keverékét jelentik.

OTP Quality Plusz

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az OTP Quality Plusz Alap szintén 3 éves futamidejű, zártvégű alap. A befektetett tőkére védettséget nyújt, a futamidő egészére biztosított hozam itt is 5%, azaz évi 1.64%.

Az OTP Quality Plusz Alap különlegessége, hogy azok a befektetők, akik a magas kockázat miatt nem fektettek az OTP Quality Alapba, de szeretnének részesedni az Alap befektetéseinek teljesítményéből, most lehetőséget kapnak erre befektetett tőkéjük kockáztatása nélkül, biztosított minimális hozam mellett.

Mindkét alap jegyzés e február 27-én indul. A minimálisan jegyezhető mennyiség 50,000 Ft. Az alap indulásáig a jegyek eves 4%-os diszkonttal jegyezhetők. Az alapoknál az OTP Bank garanciát nem ad a hozamígéretekhez, ugyanakkor a konstrukciók mögött olyan banki termékek lesznek majd, melyek ezzel gyakorlatilag egyenértékű biztonságot nyújtanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.12.09 08:38
“A fejedelmek sokat adnak, ha nem vesznek el semmit, és épp elég jót tesznek velem, ha nem tesznek r...
hrbonbon  |  2021.12.09 01:08
Az INTUÍCIÓ TÖRVÉNYE a mindent átható vezetői szemlélet nehezen megfogható képességéről szól. A zse...
perfekt  |  2021.12.08 13:24
A cikksorozat előző részében említettük, hogy az egyéb gazdasági műveletek, események bizonylatainak...
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57