22 °C Budapest

Már 179 ipari park - cél a KKV fejlesztés

Pénzcentrum
2005. december 14. 14:45

Tizenöttel nőtt az ipari parkok száma Magyarországon a gazdasági és közlekedési miniszter döntése alapján. Így - ezekkel - az országban működő ipari parkok száma eléri a 179-et.

A címet elnyert parkok több mint 9,000 hektár területtel rendelkeznek, ezekben több mint 2,500 vállalkozás működik, 140 ezer foglalkoztatottal.

A kedvező tendenciát jelzi, hogy az ipari parkokban 2005 végén 150 új vállalkozás kezdi meg működését és mintegy 60 projekt megvalósítása is folyamatban van. A második Nemzeti Fejlesztési Tervben is fontos szerepet kapnak az ipari parkok.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 1997. óta évente hirdet pályázatot az "Ipari Park" cím elnyerésére. Ezek döntő többségét a település és kistérsége gazdaságának fejlesztésére, a foglalkoztatás bővítésének igényével hozták létre.

A GKM a kiemelkedő gazdaságszervezői és innovációs tevékenységet folytató ipari parkok részére külön pályázatot kíván kiírni minősített ipari park címek ("Integrátor Ipari Park" és "Kistérségi Gazdaságfejlesztői Ipari Park" cím) elnyerésére. Egy szervezet egyidejűleg több minősített ipari park címmel is rendelkezhet. Az elnyert minősített ipari park cím közvetlenül nem jelent anyagi támogatást, azonban pályázatot szeretnénk kiírni a működésük támogatására. "Integrátor Ipari Park" címmel már három ipari park, illetve szervezet is rendelkezik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ipari parkok egyik legfőbb működési területe a jövőben KKV-k fejlesztésben való fokozott közreműködés lehet/lesz.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem