-1 °C Budapest

Két téma a heti fókuszban - "történelmi" lépésre készülnek Frankfurtban

Pénzcentrum
2005. november 28. 05:50

Az előttünk álló héten jóformán minden a kamatok és a növekedési adatok körül fog forgni, ugyanis nemcsak hazánkban, de az euró-zónában és az Egyesült Államokban is megjelennek a harmadik negyedéves GDP-növekedési adatok, emellet nálunk és az euró-zónában kamatdöntés is lesz. De menjünk szépen sorjában. Ma a Monetáris Tanács határoz az irányadó kamatszintről, illetve megjelenik a legfrissebb inflációs jelentés. Kedden a KSH teszi közzé a július-szeptemberi GDP- és beruházási statisztikákat, míg pénteken jelenik meg a felülvizsgált szeptemberi külkereskedelmi mérleg egyenleg adata. Eközben kedden, szerdán és csütörtökön diszkontkincstárjegy-aukciók is lesznek. A régióban a keddi szlovák kamatdöntés, illetve a lengyel III. negyedéves GDP-adat, valamint a szerdai lengyel kamatdöntés érdemel figyelmet.

A fontosabb piaci adatok tengeréből kiemelkedik a holnapi amerikai tartós cikkek rendelésállományára, illetve a fogyasztói bizalomra vonatkozó statisztikák, a szerdai euró-zónás és amerikai III. negyedéves GDP-adatok. Csütörtökön az elemzői várakozások többsége szerint "történelmi jelentőségű" lépést tehet az Európai Központi Bank, ugyanis 2.5 éves tartás után várhatóan most először emel majd az irányadó 2.0%-on álló rátáján. Ezen a napon fontos még az amerikai személyes kiadási- és jövedelm-alakulási adat. Pénteken jelenik meg az átfogó amerikai novemberi munkaerő-piaci jelentés, mely akár komoly piacmozgató hatású is lehet, mivel a FED kamatdöntéseinél hangsúlyosan figyelembe veszi a munkaerő-piaci folyamatokat.LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.12.04 10:47
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik m...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
hrbonbon  |  2023.12.04 00:01
HERDING CATS An idiom denoting a futile attempt to control or organize a class of entities, which a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
A Linkedin-re ezzel a commenttel postoltam (és mivel az is jó lett szerintem, idemásolom, hátha vala...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem