27 °C Budapest

Két téma a heti fókuszban - "történelmi" lépésre készülnek Frankfurtban

Pénzcentrum
2005. november 28. 05:50

Az előttünk álló héten jóformán minden a kamatok és a növekedési adatok körül fog forgni, ugyanis nemcsak hazánkban, de az euró-zónában és az Egyesült Államokban is megjelennek a harmadik negyedéves GDP-növekedési adatok, emellet nálunk és az euró-zónában kamatdöntés is lesz. De menjünk szépen sorjában. Ma a Monetáris Tanács határoz az irányadó kamatszintről, illetve megjelenik a legfrissebb inflációs jelentés. Kedden a KSH teszi közzé a július-szeptemberi GDP- és beruházási statisztikákat, míg pénteken jelenik meg a felülvizsgált szeptemberi külkereskedelmi mérleg egyenleg adata. Eközben kedden, szerdán és csütörtökön diszkontkincstárjegy-aukciók is lesznek. A régióban a keddi szlovák kamatdöntés, illetve a lengyel III. negyedéves GDP-adat, valamint a szerdai lengyel kamatdöntés érdemel figyelmet.

A fontosabb piaci adatok tengeréből kiemelkedik a holnapi amerikai tartós cikkek rendelésállományára, illetve a fogyasztói bizalomra vonatkozó statisztikák, a szerdai euró-zónás és amerikai III. negyedéves GDP-adatok. Csütörtökön az elemzői várakozások többsége szerint "történelmi jelentőségű" lépést tehet az Európai Központi Bank, ugyanis 2.5 éves tartás után várhatóan most először emel majd az irányadó 2.0%-on álló rátáján. Ezen a napon fontos még az amerikai személyes kiadási- és jövedelm-alakulási adat. Pénteken jelenik meg az átfogó amerikai novemberi munkaerő-piaci jelentés, mely akár komoly piacmozgató hatású is lehet, mivel a FED kamatdöntéseinél hangsúlyosan figyelembe veszi a munkaerő-piaci folyamatokat.TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 1. 19:41