-2 °C Budapest

Még mindig az USA a leggyorsabb a fejlettek közül

Pénzcentrum
2005. július 29. 14:31

Az elemzői konszenzusnak megfelelően 3.4%-kal nőtt az Egyesült Államok gazdasága az idei második negyedévben. Az első negyedéves növekedés a felülvizsgált statisztika szerint változatlanul 3.8%-on maradt.

eurusdcomp
eurusdcomp
A növekedés szerkezete a második negyedévben kiegyensúlyozottabb volt mint az elsőben. A gazdaság bővüléséhez a lakossági fogyasztás, az üzleti beruházások, a lakásberuházások, a kormányzati kiadások és az export egyaránt hozzájárultak.

A második negyedéves növekedés egyik specialitása a készletállomány csökkenése. A készletek fogyása a nominális növekedésből 2.4%pontot vett el. Az export kiemelkedően jól alakult, 5.8%-kal bővült, ugyanakkor a belső kereslet összességében csak 1.7%-kal nőtt.A belső kereslet növekedésében meghatározó volt a beruházási dinamika gyorsulása.

A viszonylag gyors növekedéssel, de még inkább az olajárak megugrásával kapcsolatosan az infláció is magasabb tartományba mozdult. A FED által is figyelt fogyasztási kiadások indexe (PCE) 2.3%-ról 3.3%-ra emelkedett, ugyanakkor némileg megnyugtató, hogy az ehhez kapcsolódó maginflációs mutató 2.4%-on áll.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Összességében az USA gazdaságának növekedése továbbra is a leggyorsabb a fejlett világban. Az alapanyag- és energiaárak növekedése némileg az inflációs mutatókban is érződik. A FED az utóbbi hónapokban 9 alkalommal emelt kamatot, hogy a gazdaságot a fenntartható növekedési pályára irányítsa illetve ott tartsa. A második negyedéves GDP adat felülvizsgálatának eredménye augusztus 31-re várható.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.03 00:01
DIGITAL NOMAD With more remote work options, people are moving from place to place, living in a nom...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm