24 °C Budapest

Vételi nyomás a régiós devizapiacokon - kulcsszinteket tesztelhetnek az árfolyamok

Pénzcentrum
2005. június 23. 10:47

A zloty, a cseh és a szlovák korona 3 hónapos, míg a forint két hónapos csúcsa közelébe erősödött ma reggel a bankközi devizapiacon annak hatására, hogy régiós, illetve kulcspiaci fontosabb makroadatok hiányában továbbra is kedvező megítélés alá esik a kelet-közép-európai piac a befektetők szemében. A devizapiaci erősödés kötvényvásárlásokhoz kapcsolódhat. Amint tegnap délután már utaltunk rá, az amerikai és európai hosszú oldali hozamok 5-12 bp-tal estek, ami táguló spread-eket eredményezett a feltörekvő piaci eszközök számára. Feltehetően ez szolgáltatott alapot további kötvényvásárlásokra. 2005.06.22 16:47 "Beragadt" forint - dinamikus hozamcsökkenések a másodpiacon - miért?

eurhufcomp
eurhufcomp
A lengyel fizetőeszköz reggel a lélektanilag is fontos 4 zloty/eurós kurzust tesztelte, de az elmúlt percek alapján visszapattant onnan, míg a cseh fizetőeszköz 29.7-ig ment az euróval szemben, amit március közepe óta (régiós korrekció megindulását követően) nem tapasztaltunk. A szlovák korona/euró árfolyamban nem okozott meglepetést a változatlanul maradt irányadó ráta (3.0%), a kurzus 38.250 közelében mozog, ami szintén három hónapos csúcsot jelent.

A forint ismét visszatért a múlt héten már tesztelt 247-es szint közelébe. Akkor két napig is e szint közelében mozogtak a jegyzések, de akkor nem sikerült áttörni ezt. Devizapiaci kereskedői információink szerint számos külföldi bank forintot vesz euró ellenében. Amennyiben az árfolyamok áttörik a kulcsszinteket, a régiós fizetőeszközök hirtelen további erősödéseket produkálhatnak az euróval szemben.


A mai 3 és 15 éves magyar aukciók szintén kedvező helyzetet jelentenek a forint számára. Az Államadósság Kezelő Központ 50, illetve 15 milliárd forintnyi mennyiségben kinálja fel eladásra papírjait.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm