18 °C Budapest

Vételi nyomás a régiós devizapiacokon - kulcsszinteket tesztelhetnek az árfolyamok

Pénzcentrum
2005. június 23. 10:47

A zloty, a cseh és a szlovák korona 3 hónapos, míg a forint két hónapos csúcsa közelébe erősödött ma reggel a bankközi devizapiacon annak hatására, hogy régiós, illetve kulcspiaci fontosabb makroadatok hiányában továbbra is kedvező megítélés alá esik a kelet-közép-európai piac a befektetők szemében. A devizapiaci erősödés kötvényvásárlásokhoz kapcsolódhat. Amint tegnap délután már utaltunk rá, az amerikai és európai hosszú oldali hozamok 5-12 bp-tal estek, ami táguló spread-eket eredményezett a feltörekvő piaci eszközök számára. Feltehetően ez szolgáltatott alapot további kötvényvásárlásokra. 2005.06.22 16:47 "Beragadt" forint - dinamikus hozamcsökkenések a másodpiacon - miért?

eurhufcomp
eurhufcomp
A lengyel fizetőeszköz reggel a lélektanilag is fontos 4 zloty/eurós kurzust tesztelte, de az elmúlt percek alapján visszapattant onnan, míg a cseh fizetőeszköz 29.7-ig ment az euróval szemben, amit március közepe óta (régiós korrekció megindulását követően) nem tapasztaltunk. A szlovák korona/euró árfolyamban nem okozott meglepetést a változatlanul maradt irányadó ráta (3.0%), a kurzus 38.250 közelében mozog, ami szintén három hónapos csúcsot jelent.

A forint ismét visszatért a múlt héten már tesztelt 247-es szint közelébe. Akkor két napig is e szint közelében mozogtak a jegyzések, de akkor nem sikerült áttörni ezt. Devizapiaci kereskedői információink szerint számos külföldi bank forintot vesz euró ellenében. Amennyiben az árfolyamok áttörik a kulcsszinteket, a régiós fizetőeszközök hirtelen további erősödéseket produkálhatnak az euróval szemben.


A mai 3 és 15 éves magyar aukciók szintén kedvező helyzetet jelentenek a forint számára. Az Államadósság Kezelő Központ 50, illetve 15 milliárd forintnyi mennyiségben kinálja fel eladásra papírjait.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?