18 °C Budapest

Vételi nyomás a régiós devizapiacokon - kulcsszinteket tesztelhetnek az árfolyamok

Pénzcentrum
2005. június 23. 10:47

A zloty, a cseh és a szlovák korona 3 hónapos, míg a forint két hónapos csúcsa közelébe erősödött ma reggel a bankközi devizapiacon annak hatására, hogy régiós, illetve kulcspiaci fontosabb makroadatok hiányában továbbra is kedvező megítélés alá esik a kelet-közép-európai piac a befektetők szemében. A devizapiaci erősödés kötvényvásárlásokhoz kapcsolódhat. Amint tegnap délután már utaltunk rá, az amerikai és európai hosszú oldali hozamok 5-12 bp-tal estek, ami táguló spread-eket eredményezett a feltörekvő piaci eszközök számára. Feltehetően ez szolgáltatott alapot további kötvényvásárlásokra. 2005.06.22 16:47 "Beragadt" forint - dinamikus hozamcsökkenések a másodpiacon - miért?

eurhufcomp
eurhufcomp
A lengyel fizetőeszköz reggel a lélektanilag is fontos 4 zloty/eurós kurzust tesztelte, de az elmúlt percek alapján visszapattant onnan, míg a cseh fizetőeszköz 29.7-ig ment az euróval szemben, amit március közepe óta (régiós korrekció megindulását követően) nem tapasztaltunk. A szlovák korona/euró árfolyamban nem okozott meglepetést a változatlanul maradt irányadó ráta (3.0%), a kurzus 38.250 közelében mozog, ami szintén három hónapos csúcsot jelent.

A forint ismét visszatért a múlt héten már tesztelt 247-es szint közelébe. Akkor két napig is e szint közelében mozogtak a jegyzések, de akkor nem sikerült áttörni ezt. Devizapiaci kereskedői információink szerint számos külföldi bank forintot vesz euró ellenében. Amennyiben az árfolyamok áttörik a kulcsszinteket, a régiós fizetőeszközök hirtelen további erősödéseket produkálhatnak az euróval szemben.


A mai 3 és 15 éves magyar aukciók szintén kedvező helyzetet jelentenek a forint számára. Az Államadósság Kezelő Központ 50, illetve 15 milliárd forintnyi mennyiségben kinálja fel eladásra papírjait.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?