22 °C Budapest

Vételi nyomás a régiós devizapiacokon - kulcsszinteket tesztelhetnek az árfolyamok

Pénzcentrum
2005. június 23. 10:47

A zloty, a cseh és a szlovák korona 3 hónapos, míg a forint két hónapos csúcsa közelébe erősödött ma reggel a bankközi devizapiacon annak hatására, hogy régiós, illetve kulcspiaci fontosabb makroadatok hiányában továbbra is kedvező megítélés alá esik a kelet-közép-európai piac a befektetők szemében. A devizapiaci erősödés kötvényvásárlásokhoz kapcsolódhat. Amint tegnap délután már utaltunk rá, az amerikai és európai hosszú oldali hozamok 5-12 bp-tal estek, ami táguló spread-eket eredményezett a feltörekvő piaci eszközök számára. Feltehetően ez szolgáltatott alapot további kötvényvásárlásokra. 2005.06.22 16:47 "Beragadt" forint - dinamikus hozamcsökkenések a másodpiacon - miért?

eurhufcomp
eurhufcomp
A lengyel fizetőeszköz reggel a lélektanilag is fontos 4 zloty/eurós kurzust tesztelte, de az elmúlt percek alapján visszapattant onnan, míg a cseh fizetőeszköz 29.7-ig ment az euróval szemben, amit március közepe óta (régiós korrekció megindulását követően) nem tapasztaltunk. A szlovák korona/euró árfolyamban nem okozott meglepetést a változatlanul maradt irányadó ráta (3.0%), a kurzus 38.250 közelében mozog, ami szintén három hónapos csúcsot jelent.

A forint ismét visszatért a múlt héten már tesztelt 247-es szint közelébe. Akkor két napig is e szint közelében mozogtak a jegyzések, de akkor nem sikerült áttörni ezt. Devizapiaci kereskedői információink szerint számos külföldi bank forintot vesz euró ellenében. Amennyiben az árfolyamok áttörik a kulcsszinteket, a régiós fizetőeszközök hirtelen további erősödéseket produkálhatnak az euróval szemben.


A mai 3 és 15 éves magyar aukciók szintén kedvező helyzetet jelentenek a forint számára. Az Államadósság Kezelő Központ 50, illetve 15 milliárd forintnyi mennyiségben kinálja fel eladásra papírjait.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?