21 °C Budapest

A Pénzügyminisztérium programot indít a bürokrácia csökkentésére

Pénzcentrum
2005. február 10. 14:11

A program azt szolgálja, hogy egyszerűbbé váljon az adminisztráció, megszűnjenek azok a felesleges szabályok, amelyek a normális gazdasági működést akadályozzák, s az állami célok megvalósulását nem segítik elő. Ennek a célnak a hangsúlyozása már régóta szerepel a PM retorikában.

Nemzetközi felmérések szerint is az adminisztratív terhek leépítésével a termelékenység számottevő növelését, a gazdasági növekedés figyelemre méltó gyorsulását lehet elérni.

A program előkészítésével és lebonyolításával Draskovics Tibor pénzügyminiszter Weidlich Edit miniszteri biztost bízta meg.

A Pénzügyminisztérium a munkához várja a lakosság, a gazdasági élet szereplőinek javaslatait is. Az ötleteket a tárca honlapjára (www.pm.gov.hu) lehet eljuttatni. "Ha túlzottnak tartja a bürokráciát és van ötlete az egyszerűsítésre, várjuk javaslatait" címmel található meg a honlap főoldalán az ezzel foglalkozó rész.

A tárca arra számít, hogy ez a kezdeményezés hasonlóan sikeres lesz, mint a néhány héttel ezelőtt indított adózási "akadálymentesítés". Több száz javaslat érkezett a lakosságtól, szakemberektől.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bürokrácia csökkentésére beérkezett, gyorsan megvalósítható javaslatokból még az első félévben jogszabály-módosító csomagot állít össze a Pénzügyminisztérium a kormány, illetve a parlament számára.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35