26 °C Budapest

Ismét emelkednek a kőolajárak (amerikai készletcsökkenés)

Pénzcentrum
2005. január 13. 11:04

Ismét emelkedtek az árak a kőolajpiacon, miután az USA-ban tegnap csökkenő készletszintről közöltek statisztikákat. A februári határidős jegyzések (WTI) 46.76 USD-ig emelkedtek, ami november 30. óta a legmagasabb. A csúcs októberben volt 55.67 USD-vel.

Az adatok szerint a kőolajkészletek 3 millió hordóval csökkentek, és 288.8 milliót tettek ki. Ezzel az ilyen típusú kínálat október 22. óta a legalacsonyabb. Az elemzők 1.9 millió hordós csökkenésre számítottak.

Az olajárak 36%-kal magasabbak az egy évvel korábbiaknál, de 16%-kal maradnak el az októberi csúcstól.

Az USA-ban a következő hetekben az időjárás hidegebbre fordulására számítanak, ami a felhasználást tovább növeli. Ehhez kapcsolódóan több elemző is az árak folytatódó növekedésére számít.


Az olajpiacon szinte már állandó kockázatnak számít az iraki konfliktus. Vélemények szerint a választások közeledtével növekszik annak a kockázata, hogy az iraki infrastruktúrát sérülések érik esetleges robbantások miatt. Short pozíciót felvenni ezért igen veszélyes.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az OPEC vezetői január 30-án találkoznak Bécsben, a dátum egybeesik az iraki választásokkal. Az arab ország kérte a szervezetet, hogy a találkozót pár nappal tolják el, de az OPEC ebbe nem egyezett bele.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?