Milyen alapokba megy a pénz?

Pénzcentrum
2004. október 13. 13:43

Az alapok esetében összességében ismét pozitív hónapot tudtak zárni az alapkezelők szeptemberben, bár a növekedés nem volt számottevő, mindössze 0.8%-ot tett ki, és ez is leginkább a portfoliók felértékelődésének volt köszönhető - áll a Bamosz közleményében. Még mindig nem sikerült az alapoknak elérni az év eleji szintjüket, az első hónapok drasztikus visszaesése miatt továbbra is 5%-os "lemaradás" tapasztalható tavaly év végi adathoz képest az összvagyon tekintetében.

Az egyes alaptípusokat illetően folytatódtak a korábbi hónapokban megszokott tendenciák, azaz jelentősen nőtt a pénzpiaci alapok vagyona (hozzávetőlegesen 6 milliárd Ft nettó pénzbeáramlás történt), ugyanakkor ezt meghaladó mértékű, közel 12 milliárd forintos pénzkivétel volt ismételten tapasztalható a kötvényalapoknál. A mérleget szeptemberben is az ingatlanalapok billentették pozitív irányba, vagyonuk egy hónap alatt több mint 5%-kal ugrott meg.

A részvényalapokon belül egymással ellentétes pénzmozgás volt tapasztalható a hazai és nemzetközi alapok esetében. Míg az előbbieknél közel fél milliárdos nettó pénzkivétel történt, addig utóbbiakba ezt hozzávetőlegesen 100 millió Ft-val meghaladó friss tőke áramlott. Ez egyben azt is jelenti, hogy a részvényalapok 1.8%-os szeptemberi vagyongyarapodása gyakorlatilag teljes egészében az árfolyamok növekedésének volt köszönhető.

0.8%-kal csökkent ugyanakkor szeptemberben a vegyes alapok vagyona, elsősorban a nemzetközi vegyes alapokból történő nettó pénzkivétel miatt.

Az elmúlt hónapban látványosan nőtt a pénztári portfoliókban lévő vagyon (6,.%-kal), továbbá 2%-os, dinamikus vagyongyarapodás volt az egyéb kezelt portfoliók esetében is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mindezek eredményeként összességében 3.9%-kal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt teljes vagyon, átlépve a 2,300 milliárd Ft-ot.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?