Milyen alapokba megy a pénz?

Pénzcentrum
2004. október 13. 13:43

Az alapok esetében összességében ismét pozitív hónapot tudtak zárni az alapkezelők szeptemberben, bár a növekedés nem volt számottevő, mindössze 0.8%-ot tett ki, és ez is leginkább a portfoliók felértékelődésének volt köszönhető - áll a Bamosz közleményében. Még mindig nem sikerült az alapoknak elérni az év eleji szintjüket, az első hónapok drasztikus visszaesése miatt továbbra is 5%-os "lemaradás" tapasztalható tavaly év végi adathoz képest az összvagyon tekintetében.

Az egyes alaptípusokat illetően folytatódtak a korábbi hónapokban megszokott tendenciák, azaz jelentősen nőtt a pénzpiaci alapok vagyona (hozzávetőlegesen 6 milliárd Ft nettó pénzbeáramlás történt), ugyanakkor ezt meghaladó mértékű, közel 12 milliárd forintos pénzkivétel volt ismételten tapasztalható a kötvényalapoknál. A mérleget szeptemberben is az ingatlanalapok billentették pozitív irányba, vagyonuk egy hónap alatt több mint 5%-kal ugrott meg.

A részvényalapokon belül egymással ellentétes pénzmozgás volt tapasztalható a hazai és nemzetközi alapok esetében. Míg az előbbieknél közel fél milliárdos nettó pénzkivétel történt, addig utóbbiakba ezt hozzávetőlegesen 100 millió Ft-val meghaladó friss tőke áramlott. Ez egyben azt is jelenti, hogy a részvényalapok 1.8%-os szeptemberi vagyongyarapodása gyakorlatilag teljes egészében az árfolyamok növekedésének volt köszönhető.

0.8%-kal csökkent ugyanakkor szeptemberben a vegyes alapok vagyona, elsősorban a nemzetközi vegyes alapokból történő nettó pénzkivétel miatt.

Az elmúlt hónapban látványosan nőtt a pénztári portfoliókban lévő vagyon (6,.%-kal), továbbá 2%-os, dinamikus vagyongyarapodás volt az egyéb kezelt portfoliók esetében is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mindezek eredményeként összességében 3.9%-kal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt teljes vagyon, átlépve a 2,300 milliárd Ft-ot.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm