Milyen alapokba megy a pénz?

Pénzcentrum
2004. október 13. 13:43

Az alapok esetében összességében ismét pozitív hónapot tudtak zárni az alapkezelők szeptemberben, bár a növekedés nem volt számottevő, mindössze 0.8%-ot tett ki, és ez is leginkább a portfoliók felértékelődésének volt köszönhető - áll a Bamosz közleményében. Még mindig nem sikerült az alapoknak elérni az év eleji szintjüket, az első hónapok drasztikus visszaesése miatt továbbra is 5%-os "lemaradás" tapasztalható tavaly év végi adathoz képest az összvagyon tekintetében.

Az egyes alaptípusokat illetően folytatódtak a korábbi hónapokban megszokott tendenciák, azaz jelentősen nőtt a pénzpiaci alapok vagyona (hozzávetőlegesen 6 milliárd Ft nettó pénzbeáramlás történt), ugyanakkor ezt meghaladó mértékű, közel 12 milliárd forintos pénzkivétel volt ismételten tapasztalható a kötvényalapoknál. A mérleget szeptemberben is az ingatlanalapok billentették pozitív irányba, vagyonuk egy hónap alatt több mint 5%-kal ugrott meg.

A részvényalapokon belül egymással ellentétes pénzmozgás volt tapasztalható a hazai és nemzetközi alapok esetében. Míg az előbbieknél közel fél milliárdos nettó pénzkivétel történt, addig utóbbiakba ezt hozzávetőlegesen 100 millió Ft-val meghaladó friss tőke áramlott. Ez egyben azt is jelenti, hogy a részvényalapok 1.8%-os szeptemberi vagyongyarapodása gyakorlatilag teljes egészében az árfolyamok növekedésének volt köszönhető.

0.8%-kal csökkent ugyanakkor szeptemberben a vegyes alapok vagyona, elsősorban a nemzetközi vegyes alapokból történő nettó pénzkivétel miatt.

Az elmúlt hónapban látványosan nőtt a pénztári portfoliókban lévő vagyon (6,.%-kal), továbbá 2%-os, dinamikus vagyongyarapodás volt az egyéb kezelt portfoliók esetében is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindezek eredményeként összességében 3.9%-kal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt teljes vagyon, átlépve a 2,300 milliárd Ft-ot.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?