A pénzpiaci és az ingatlan alapok jegyeit keresik

Pénzcentrum
2004. szeptember 13. 11:31

Kedvező adatokkal zárult a nyár utolsó hónapja, gyakorlatilag minden vagyontípus esetében számottevő növekedés volt tapasztalható a BAMOSZ tagjainak portfóliókezelésében. A befektetési alapok vagyona összességében 1%-kal nőtt, ezen belül - a kötvényalapok kivételével - gyakorlatilag minden egyéb alapkategóriában (pénzpiaci, részvény, vegyes, ingatlan) dinamikus vagyonnövekedés következett be.

Úgy tűnik a befektetői bizalom a kötvényalapok iránt még mindig nem állt helyre, vagyonuk az év szinte minden hónapjában fokozatosan csökkent. Velük szemben a "húzóerőt" az utóbbi időben egyértelműen a pénzpiaci alapok képviselik. Megjegyzendő, hogy a részvényalapok esetében a növekedés a tőzsdei árfolyamok emelkedésének köszönhető, augusztusban a befektetők hozzávetőlegesen fél milliárd forintnyi tőkét vontak ki a hazai részvényalapokból, míg megközelítően ennyi friss tőke áramlott a nemzetközi részvényalapokba.

Szintén árnyalja az első ránézésre kedvező képet, hogy a hazai kötvényalapok esetében tapasztalt 6 milliárd forintos nettó tőkekiáramlást nem tudta teljes mértékben fedezni a pénzpiaci alapok esetében kalkulált 4.8 milliárdos tőkebeáramlás.

Míg a vegyes alapok esetében nem volt számottevő tőkemozgás (a vagyonnövekedés szintén az árfolyamok emelkedésének köszönhető), addig az ingatlanalapokba közel 1.3 milliárd forintnyi új befektetés érkezett.

Az elmúlt hónapban számottevő mértékben nőtt mind a pénztári portfoliókban lévő vagyon (3.1%-os növekedés), mind az egyéb kezelt portfolió vagyona (1.1%-kal). Különösen kedvező a pénztárak esetében, hogy dinamikusan nőtt az önkéntes pénztárak és az egészségpénztárak kezelt vagyona (2.7, illetve 18.9%-kal).

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mindezek eredményeként összességében 1.9%-kal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt teljes vagyon, meghaladva a 2200 milliárd Ft-ot

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18