Élénkülő kiskereskedelmi forgalom: +7.4%

Pénzcentrum
2004. augusztus 19. 09:00

A kiskereskedelmi forgalom 2004 első félévében 6.8%-kal, ezen belül a második negyedévben 7.2%-kal, júniusban 7.4%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet a naptárhatástól megtisztított volumenindexek alapján számítva - közölte a KSH. Az egy hónappal korábbihoz képest júniusban 1.3%-os növekedés mutatkozott. A kiskereskedelmi forgalom továbbra is viszonylag élénk fogyasztási keresletre utal.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem eladásai az első hat hónapban 3.5%-kal, júniusban 4.7%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest. Az utóbbin belül a vegyes termékkört forgalmazó üzletek (hipermarketek, szupermarketek) értékesítési volumene 4.8%-kal nőtt, az élelmiszer-szaküzleteké pedig 3.0%-kal.

Júniusban a legdinamikusabban (16.3%-kal) a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-kiskereskedelem, (13.7%-kal) a könyv-, újság-, papíráru- és egyéb iparcikk-kiskereskedelem, valamint (16.0%-kal) - az egyébként kis súlyú - használtcikk-kiskereskedelem eladásai emelkedtek. A gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer-kiskereskedelem (8.7%-os) növekedésében főként az illatszerüzletek értékesítésének növekedése játszott szerepet. Mérsékeltebben (5.7%-kal) nőtt a textil-, ruházati és lábbeli-kiskereskedelem.


Az Európai Unióban is élénkült júniusban a kiskereskedelmi konjunktúra. Az eurózónában 1.2%-kal, az eurózónán kívüli régebbi tagországokkal együtt (az EU-15-ben) 2.6%-kal, illetve a májusban csatlakozott országokkal együtt (az EU-25-ben) 2.7%-kal bővült kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

A gépjármű- és járműalkatrész-kiskereskedelem értékesítése 2004-ben jelentős havi ingadozásokat mutatott, főként a regisztrációs adó két lépcsőben történt bevezetésének hatásaként. Az első félévben összességében 13.4%-kal, júniusban 16.6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyított eladási volumen. A leggyorsabban a motorkerékpár-eladások nőttek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gépjármű-üzemanyag kiskereskedelmi forgalom az első félévben 3.3%-kal, júniusban 6.6%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?