Ingatlan alapot indít a Credit Suisse Asset Management

Pénzcentrum
2004. július 23. 08:41

A PSZÁF engedélyezte a Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap befektetési jegyeinek forgalomba hozatala céljából készített tájékoztató és nyilvános ajánlattétel közzétételét.

A PSZÁF engedélyezte a Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap mint nyíltvégű, nyilvános, befektetési alapba befektető alap befektetési jegyeinek forgalomba hozatala céljából készített nyilvános tájékoztató, rövidített tájékoztató és nyilvános ajánlattétel közzétételét.

A Felügyelet ezzel párhuzamosan jóváhagyta az alapkezelő és a HVB Bank Hungary Rt. között letétkezelés tárgyában kötött megállapodás hatálybalépését.

A CSAM hétfőn tart részletesebb tájékoztatót új alapjáról.

A jegyzés eredményességének megállapítását követően az alapkezelő köteles haladéktalanul intézkedni az alap nyilvántartásba vétele iránt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Amint az új konstrukció neve is mutatja, az Alapkezelő nem fog aktív menedzsmenetet végezni abban az értelemben, hogy saját maga válogat az ingatlanszerzési illetve fejlesztési lehetőségek közül, hanem már értékpapírként létező, más alapok jegyeit vásárolja majd. A hazai piacon már létezik ingatlan alapok alapja (pl. Budapest Ingatlan Alapok Alapja).

Az ingatlan alapok a tavalyi évben még jelentős tőkét vonzottak, ugyanakkor az idei évben a növekedés lelassult. Jelenleg a nyilvános ingatlan alapok össztőkéje 60 mrd Ft körül alakul, mely a teljes nyilvános befektetési alap vagyon kb. 7.5%-a.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16