11 °C Budapest

Ingatlan alapot indít a Credit Suisse Asset Management

Pénzcentrum
2004. július 23. 08:41

A PSZÁF engedélyezte a Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap befektetési jegyeinek forgalomba hozatala céljából készített tájékoztató és nyilvános ajánlattétel közzétételét.

A PSZÁF engedélyezte a Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap mint nyíltvégű, nyilvános, befektetési alapba befektető alap befektetési jegyeinek forgalomba hozatala céljából készített nyilvános tájékoztató, rövidített tájékoztató és nyilvános ajánlattétel közzétételét.

A Felügyelet ezzel párhuzamosan jóváhagyta az alapkezelő és a HVB Bank Hungary Rt. között letétkezelés tárgyában kötött megállapodás hatálybalépését.

A CSAM hétfőn tart részletesebb tájékoztatót új alapjáról.

A jegyzés eredményességének megállapítását követően az alapkezelő köteles haladéktalanul intézkedni az alap nyilvántartásba vétele iránt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Amint az új konstrukció neve is mutatja, az Alapkezelő nem fog aktív menedzsmenetet végezni abban az értelemben, hogy saját maga válogat az ingatlanszerzési illetve fejlesztési lehetőségek közül, hanem már értékpapírként létező, más alapok jegyeit vásárolja majd. A hazai piacon már létezik ingatlan alapok alapja (pl. Budapest Ingatlan Alapok Alapja).

Az ingatlan alapok a tavalyi évben még jelentős tőkét vonzottak, ugyanakkor az idei évben a növekedés lelassult. Jelenleg a nyilvános ingatlan alapok össztőkéje 60 mrd Ft körül alakul, mely a teljes nyilvános befektetési alap vagyon kb. 7.5%-a.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?