2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma
HR Centrum

10 alig ismert álommeló: csak lébecolnak, közben milliókat keresnek


Mindannyiunknak van álomállása, akár több is: ez a színészettől, a cukrászon át az utazó bloggerig lehet bármi. Viszont vannak olyan foglalkozások, amelyekről nem is gondolnánk, hogy léteznek, mégis állommunka lenne a legtöbbek számára. Hiszen nem lenne jó, ha az alvásért fizetnének? Vagy azért, hogy bejárjuk a világot és teákat kóstoljunk? A Pénzcentrum listájából kiderül, mik ezek az áhított munkák, és mennyit lehet keresni velük a nagyvilágban.

Mindenki számára más állás lenne az álommeló: valaki kutyasétáltatóként lenne maximálisan boldog, más pedig szállodaigazgatóként, vagy filmrendezőként. Ebben a listában viszont olyan álommunkákat gyűjtöttünk össze, amelyekről kevesen tudják, hogy léteznek.

Hivatásos ölelő

Munkakör: az ölelés-terápiás szakember a páciensek számára szexuális töltet nélküli érintést, közeledést nyújt. Az ülések alkalmával, mely főként az ölelésre fókuszálnak, más tevékenységeket is űzhet a hivatásos ölelő és az ügyfele: beszélgethetnek, ebédelhetnek együtt, sakkozhatnak, stb. Tehát a szakember a társaságát nyújtja, amelynek része az érintés is, viszont abban határt kell szabni: nem válhat intimmé.

A képzettek ölelők 435 forintot (1,5 dollárt) is elkérnek percenként.

Kereset: hagyományosan 290 forint (1 dollár) egy hivatásos ölelő percdíja. Egy ülés az ölelőszakemberrel 15 percestől akár 5 órás időtartamú is lehet. Tehát egy fél órás ölelő terápiás foglalkozás 8700 forintba kerülhet, és ez még csak a szokványos ár - írja a lifehack.com.

Fénydublőr (Stand-in)

Munkakör: ellentétben a dublőrökkel egy fénydublőrnek nem kell veszélyes mutatványokat csinálniuk a színészek helyett. Szerepük annyi, hogy amíg a filmes stáb beállítja a kamerákat, a fényeket, addig nem a színész ül vagy áll be a jelenet helyszínére, hanem a fénydublőre, aki hasonló fizikumú, és ugyanolyan ruhában van.

A rendező amíg nem felvételre készek, vele dolgozik, a színész pedig addig is pihen vagy gyakorol.

Kereset: egy hivatásos fénydublőr átlagosan 9,5 millió forintot keres évente. Ezt persze sok tényező befolyásolhatja, többek között az is, melyik színészt tudjuk "helyettesíteni".

Rágógumi tesztelő

Munkakör: megkóstolni az új rágógumikat, és értékelését elküldi az új termékeikről és fejlesztéseikről a gyártóknak. Az új ízek kialakításában fontos szerepe van a tesztelőknek. Egy tesztelőtől elvárják, hogy legalább 70 ízt meg tudjon különböztetni egy csomag rágó alapján.

Kereset: Attól függően, mennyi tapasztalattal rendelkezik a rágógumi-szakértő 10,8-31 millió forint is lehet az éves fizetése.

Chocolatier

Munkakör: a chocolatier nem egyszerűen csokoládékészítő, sokkal inkább művész. A tömeggyártókkal szemben a chocolatier alkotásai a legjobb minőségű csokikból, egyedileg készülnek, folyamatos kísérletezes és a technológiák tökéletesítése mellett.

Kereset: Átlagosan 6 millió forintot keres évente egy csokiművész, de ez széles skálán változhat attól függően, milyen tapasztalt valaki, milyen márkanéven fut, és hol található az üzlete.

Stylist (Personal shopper)

Munkakör: bár leggyakrabban stylistnak fordítjuk, nem teljesen fedi le a personal shopper fogalmát. Az ezt a munkát végző személy ismert, és nagyon elfoglalt embereknek dolgozik, akik helyett karbantartja a ruhatárat. Az "öltözködési asszisztenseknek" általában csak egy munkáltatója van, de előfordul, hogy többek ruhatárát igazgatják.

Ő vásárol be ruhákból, cipőkből, kiegészítőkből, összeállításokat készít, divattanácsokat ad.

Kereset: 9,95 millió forintot keresek átlagosan évente, de ebben a szakmában a határ a csillagos ég. Akár 86,5 millió forintot meg lehet éves szinten keresni vele, ha kellően jó referenciákkal rendelkezünk, és jók vagyunk a szakmánkban.

Teakóstoló

Munkakör: gyakorlatilag tea szürcsölgetés. Egy hivatásos teakóstolónak akár 200 csésze teát is meg kell ízlelnie naponta és járatos kell lennie minden elképzelhető teafajtában. Ezen túl elvárás, hogy a világ különböző pontjaira utazzanak, új beszállítók és termékek kipróbálása miatt. Nem hangzik rosszul, igaz?

Kereset: a teakóstolók éves fizetése 11 millió forint átlagosan.

Szinkronszínész

Munkakör: nem azokra a színészekre kell gondolni, akik pl. filmekben a magyar szinkronhangot adják. A szinkronszínészek, akikről most szó van leggyakrabban animált karakternek kölcsönözik a hangjukat, így a képernyőn nem is kell szerepelniük. Ez nagy könnyebbség annak, aki bár nem idegen tőle a hírnév, utálná, ha lesifotósok elől kellene bujkálnia.

Kereset: egy szinkronszínész 8,4 milliót keres átlagosan havonta, de ebben a munkában is függ a fizetés a tapasztalattól, és persze attól is, mennyire lesz népszerű a karakter, akinek a hangját adjuk. Így 5 millió és 22 millió forint között széles skálán mozognak a szinkronszínész keresetek a világban.

Vízicsúszda tesztelő

Munkakör: valószínűleg a vízicsúszda tesztelő a legjobb nyári munka a világon. Bejárják a világot, hogy a legszuperebb és legizgalmasabb csúszdaparkokban csúszdázzanak, majd értékeljék az élmény két szempont alapján: "Legnagyobb csobbanás" és "Adrenalin faktor".

Minden költséget a megbízó áll.

Kereset: Körülbelül 8,7 millió forint éves szinten.

Netflix címkéző

Munkakör: miután végig nézted a legújabb filmeket, műsorokat mielőtt felkerülnének a streaming csatornára, el kell látnod őket kulcsszavakkal, amelyek alapján könnyen rájuk találnak majd a nézők.

Ha legszívesebben egész nap csak filmeket néznél, akkor neked találták ki ezt a hivatást.

Kereset: a pontos összeget nem árulta el a Netflix, csak annyit, hogy elég jó órabérben alkalmazza a címkézőket, és félállásban végezhető a munka.

Hivatásos alvó

Munkakör: egészen pontosan azért fizetnek, hogy alvást vizsgáló kutatásokban vegyél részt. Ráadásul a NASA-nál! Hát nem lenne szuper ha bárki kérdezi "Hol dolgozol?", azt válaszolni, hogy

A NASA-nál, de gyakorlatilag egész nap csak alszom.

Kereset: 4,3 millió forint átlagosan, mely aszerint változhat milyen kutatásról, és melyik részlegen dolgozunk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 07. 10. 09:00
6 dolog, ami jól jön a nehéz beszélgetésekhez a csapatban

Vannak azok a beszélgetések egy csapatban, amiktől hidegrázást kapunk. Mert nehéz benne lenni...

perfekt
2020. 07. 10. 08:42
MILYEN OKJ SZÁMÍT A FELVÉTELIN? – VÁLASSZON A KÉPZÉSI KÍNÁLATUNKBÓL!

A ponthatárok kihirdetése után nem minden jelentkező feltétlenül boldog. Ha idén nem jött össze...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk