2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Ledobták az akcióbombát a bankok: ilyen alacsony kamatok még sosem voltak


Éles csata dúl a bankok között az ügyfelekért a személyi hitelek harcterén. A bankok mindent bevetnek: a jövedelemhez és a hitelösszeghez kapcsolódó kamatkedvezmények mellett némely bankok jelentős kedvezményeket adnak az új ügyfeleknek, de vannak bankok, akik a hitelkiváltást jutalmazzák akciókkal. Egyes bankoknál az is jól jár, aki online igényel hitelt.

Sok tízezer forintot bukhat már kis összegű személyi hiteleknél az, aki rosszul választ bankot. A kamatok között jelentős különbségek vannak pénzintézetenként, ráadásul a bankok időközönként még jobban lenyomják a kamatot különböző kamatkedvezményekkel. Az minden bankra igaz, hogy a magasabb jövedelemmel és a magasabb hitelösszeggel csökken a kamat, különböző bankok egyéb kedvezményeket is adnak. Ezeket vesszük most sorra, bemutatva, hogy mik azok a tényezők, amik meghatározzák a kamatot. A bank nevére kattintva bővebb tájékoztatást kaphatsz a hitelekről. A kedvezményeket a banki termékek hirdetményeiből gyűjtöttük össze.

A személyi kölcsönök kamatai a padlón vannak. Nem hiszed? Nézd meg a Pénzcentrum kalkulátorában!

OTP

Az OTP-nél online kamatkedvezményt annak adnak, aki a személyi hitelt teljes egészében online igényli, vagy az igénylést online indítja el. Ez teljesen érthető, hiszen az adminisztratív teendők csökkenése a bank számára jelentős költségcsökkentéssel járhat. A bank egyéb kedvezményeket is ad, amelyek a hitelösszeghez köthetők:

 • 300 000 - 1 099 999 forint között 18,99 százalék,
 • 1 100 000 - 2 099 999 forint között 16,99 százalék,
 • 2 100 000 - 3 099 999 forintnál 14,99 százalék,
 • 3 100 000 - 5 099 999 forint esetén 12,99,
 • 5 100 000 - 6 099 999 forintnál 10,99,
 • 6 100 000 - 7 099 999 forintnál 8,99,
 • 7 100 000 - 8 000 000 forint hitelösszeg esetén pedig 6,99 százalék a kamat.

K&H

A K&H-nál nincs folyósítási díj, ami jelentős összeg megtakarítását jelentheti. A bank - más bankokhoz hasonlóan - munkabér átutalási kedvezményt ad, ez jelenleg 1 százalék, de kiemelt személyi kölcsön esetén már 2 százalékpont. Ugyan ez speciális hitelcélhoz kötődik, de autóvásárlási hitelhez cascora kedvezményt adnak - minden bizonnyal a bank biztosítójánál. Természetesen a K&H-nál is érvényes, hogy nagyobb hitelösszeg esetén kisebb a kamat mértéke.

A személyi hitelek kamatainak összehasonlításáért keresd fel kalkulátorunkat!

CIB

A CIB-től igénylők akkor érhetnek el jelentős kedvezményeket, ha jövedelmüket a bankhoz utalják. Ennek mértéke számottevő: a sztender kamat 21,05 százalék, ehhez képest nettó 450 ezer forint havi nettó jövedelem esetén (ami a CIB-számlára érkezik) 11,22 százalék a kamatkedvezmény. Hasonló a kedvezmény, ha 250 ezer forint havi nettó jövedelem érkezik a számlára, ekkor is 11,22 százalékpont lesz a kamatkedvezmény, 120 ezer forintnál ez 8 százalékpont. Ha valaki a minimálbérnek megfelelő összeget utaltat CIB-számlára havonta, akkor 4 százalékpontnyi kamatkedvezményt kap. A prémium banki ügyfelek is magas, 11,22 százalékpontos kedvezményt kaphatnak.

Erste

Az Ersténél elsősorban hitelösszeg és jövedelem függvénye, hogy mekkora lesz a személyi kölcsön kamata. 80 ezer és 150 ezer forint közötti jövedelem esetén például 17,99 százalék a kamat minden hitelösszeg esetén, 150 ezer forint fölötti jövedelem felett ez 14,99 százalékról indul, és 3 millió forint felett már 13,49 százalékra mérséklődik a kamat. 6 millió forint felett ez 11,99, 8 millió felett 10,99 százalék lesz. Ha a hitelcél a hitelkiváltás, akkor némileg magasabbak a kamatok.

MKB

Az MKB-nál 3-féle kamatkedvezményt kaphatnak az ügyfelek a jövedelemhez és a hitelösszeghez kapcsolódó kamatkedvezményen felül: 1 százalékpontos kedvezményt kapnak azok az ügyfelek, akik az MKB-nál vezetnek számlát, vagy számlát nyitnak hitelszerződéskor. Akinek legalább 100 ezer forint, de legfeljebb 250 ezer forint érkezik a számlájára havonta, az 2 százalékpontos kamatkedvezményt kapnak, akik pedig 250 ezer forint feletti jövedelmet utaltatnak MKB-s számlára, 5 százalékpontos kedvezményt kaphatnak.

Cetelem

A Cetelemnél 3 besorolása van az adósoknak: a1, a2 és a3. A legkedvezőbb, a1-es besorolású adósok például 24-35 hónapos futamidőre felvett személyi kölcsönökre, nagy összegben akár 9,9 százalékos THM-et is elérhetnek, de a legrosszabb, a3a-as besorolású adósok legmagasabb THM-e 18,9 százalék. A Cetelemnél tehát leginkább a jövedelmünk, a futamidő és a hitelösszeg tekintetében kerül megállapításra a kamatkedvezmény mértéke.

A személyi kölcsönök kamatai a padlón vannak. Nem hiszed? Nézd meg a Pénzcentrum kalkulátorában!

Raiffeisen

A Raiffeisen most új ügyfeleknek 8 százalékpontos kamatkedvezményt ad 250 ezer forint feletti havi átutalás esetén, a kamat így 7,95 százalék. Mindehhez legalább 3 millió forint hitelösszeg felvétele szükséges. Ha a hitelösszeg 1 millió forint és 3 millió forint felett van, az új ügyfelek kamatkedvezménye 4 százalékpont. Az új ügyfél a hirdetmény szerint annyit tesz, hogy az igényléskor nem rendelkezik az ügyfél sem folyószámlával, sem hitelszerződéssel. További kedvezményeket is biztosít a bank, amelyek a többi bankhoz hasonlóan a jövedelemhez kötődnek:

 • 400 ezer forint havi nettó jövedelem felett 5,5 százalékpont a kamatkedvezmény, ha 3 millió forint feletti a hitelösszeg. Ez az összeg nem fordítható hiteltörlesztésre.
 • 200 ezer forint feletti jövedelemnél a kedvezmény 5 százalékpont, ehhez minimum 1 milliós hitelösszeg kell, ami nem fordítható hitelkiváltására.
 • aktív számlakezelés mellett (havi legalább 4 tranzakció), ha valakinek legalább a minimálbért meghaladó jövedelme van, a kedvezmény 3 százalékpont.
 • ha az igénylő a bank ügyfelévé válik, hitelkiváltáskor, 1 milliós hitelösszeg felett 5 százalékpontos a kamatkedvezmény,
 • ha ez legalább 3 millió, akkor a kamatkedvezmény 8,5 százalékpontos lesz. Egyik esetben sem használható az összeg raiffeisenes hitel törlesztésére.

UniCredit

Az UniCredit személyi kölcsönét igénylők azzal érhetnek el 5-11 százalékpontos kamatkedvezményt, ha a jövedelmüket a bankhoz érkeztetik és hitelfedezeti biztosítást is kötnek. Akinek havonta legalább 110 ezer forint jövedelme érkezik a bankhoz, 18 százalék helyett 12,5 százalékos éves kamattal számíthat a kölcsönre, ha hitelfedezeti biztosítást is köt, akkor már csak 11 százalékkal tervezhet. Havi minimum 200 ezer forintos jövedelemnél, tovább nőnek a kedvezmények: a kölcsön éves kamata így kb. 8 százalék, s ha még hitelfedezeti biztosítást is köt rá az igénylő, már 7 százalék alá is becsúszik a kölcsön éves kamata.
Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.