Fontos határidő közeleg: több százezer forintról van szó

2018. február 14. 19:00

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban szeretne Diákhitelt kapni. A Diákhitel2-t ráadásul 2017 októbere óta 0 százalékos kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben résztvevők, képzési díjuk kiegyenlítésére. A szabad felhasználású Diákhitel1 pedig 2,3 százalékos kamattal nyújthat segítséget a diákoknak.

Elindult a tavaszi szemeszterre vonatkozó Diákhitel igénylési időszak. Aki február 15-ig benyújtja hiteligénylési kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, már március közepén a kért összeghez juthat. A tanév második szemeszterétől emelkedik a Diákhitel1 keretében felvehető összeg: már akár havi 70 ezer Ft-ot is kérhetnek a hallgatók, egy összegben tanulmányi félévenként pedig 350 ezer Ft-hoz juthatnak hozzá. Külföldi részképzés (például Erasmus, AIESEC) esetén, két félévig terjedő időre, a normál Diákhitel1 kétszeresét lehet igényelni, amely egy félévre akár 700 000 Ft-ot, egy teljes tanévre 1 400 000 Ft-ot jelenthet.

Diákhitel2 esetében a felvehető hitelösszeg maximuma az igénylő képzési költségének összege. Sőt, az önköltséges hallgatók számára február 1-jétől az alap- és mesterképzés tanterve szerint hivatalosan magyar nyelven oktatott ismeretek idegen nyelven történő oktatásáért fizetendő térítési díj is finanszírozható a Diákhitel2 összegéből.

Szintén újdonság, hogy ettől a szemesztertől az eddigi 40. életév helyett 45 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket. Az élethosszig tartó tanulás jegyében, így a 40 év fölöttieknek is lehetőségük nyílik arra, hogy Diákhitel segítségével finanszírozzák tanulmányaikat. Ezzel egyidejűleg a törlesztés legkésőbbi megkezdésének életkori határa is változik, szintén 40 évről 45 évre nő.

Az igénylésen is könnyítettek, hiszen 2017 szeptembere óta lehetőség nyílt az elektronikus aláírással történő szerződéskötésre. Ez lehetővé teszi, hogy személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok használata nélkül köthessenek a hallgatók Diákhitel szerződést. Az e-szerződés előfeltétele az Ügyfélkapus hozzáférés, illetve az igénylés Neptun rendszeren keresztül történő indítása. Az új lehetőség mellett az eddigi, Diákhitel Direkten keresztül kezdeményezett vagy személyes ügyintézést igénylő hiteligénylési módok is rendelkezésre állnak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem