13 °C Budapest
OTP Bank Branch with Flag of Hungary in Deak Ferenc Street and Vorosmarty Square, 5th District of Budapest Downtown, Hungary in April 2021 - OTP Bank Group is one of the largest independent financial service providers in Central and Eastern Europe with full range of banking services for private individuals and corporate clients. The OTP Bank was established in Budapest, Hungary in 1949. Nowadays the bank hosts an international organization called the OTP Bank Group. The several parts of the group work in different areas of business.

Újabb leállás jön az OTP-nél: ezek a szolgáltatások nem fognak működni

2023. január 27. 11:53

Az OTP korábbi közlése szerint 2023. január 29-én hajnali 2 órától, egy órán keresztül az azonnali fizetés szolgáltatás részlegesen lesz elérhető. OTP és SZÉP számlákra érkező külső banki utalások és jóváírások nem teljesülnek, visszautasításra kerülnek. Februárban pedig további leállások várhatók.

A tervezett fejlesztések bankszünnapnak számítanak akkor is, ha a szolgáltatások csak rövid ideig, és nem egy teljes napig szünetelnek a Hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. tv 286§ szerint.

Az OTP Bank arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy 2023. január 29-én, vasárnap hajnali 2 órától, egy órán keresztül az azonnali fizetés szolgáltatás részlegesen lesz elérhető. OTP és SZÉP számlákra érkező külső banki utalások és jóváírások nem teljesülnek, visszautasításra kerülnek. OTP-n belüli utalások (OTP-s számláról OTP-s számlára) szolgáltatás ezen időablakban zavartalanul működik.

Továbbá fejlesztési okokból 2023. február 10-én, pénteken 21.00-tól február 11-én 12.00-ig, az online számlanyitás és szerződés megkötése, illetve minden olyan digitális szolgáltatás, amely elkészült dokumentumot vagy kivonatot jelenít meg, nem lesz elérhető.

Szintén fejlesztési okokból 2023. február 11-én, szombaton 21.30-tól február 12-én hajnali 3.00-ig, illetve 2023. február 24-én hajnali 1.30-tól 7.00-ig, az OTP  Bank telefonos ügyfélszolgálatának számlatörténethez kapcsolódó szolgáltatása nem lesz elérhető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Valamint ugyancsak fejlesztési okokból 2023. február 24-én, pénteken 22.00-tól február 25-én hajnali 5.00-ig, az internetbank, az online személyi kölcsön és online folyószámlahitel igénylés, az eBIZ szolgáltatás, a Simple, a SmartBank, az Electra, a SmartBróker alkalmazás, a QR kódos internetes fizetési szolgáltatások, a SZÉP kártya mobilalkalmazás foglalási előleg kifizetése és a zsebek egyenlege,  valamint a Vámpénztári rendszer nem lesz elérhető - közölte a bank.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 30. 16:29
Kis-Benedek József, a 74 éves biztonságpolitikai szakértő, aki a múlt héten rosszul lett és elájult...
Holdblog  |  2023. március 30. 12:59
Mea culpa, de egyetlen szóval sem említettem még, hogy Venezuelában az ember vásároljon bármit is (r...
Bankmonitor  |  2023. március 30. 11:00
Korábban már írtunk az alapszámla jellemzőiről és díjazásáról szóló 262/2016. (VIII. 31.) Korm. rend...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?