2 °C Budapest
Open Safe Deposit Box or Bank Vault - Nest egg

Nem kell többet sorbanállni az OTP-ügyfeleknek: ezt már nyitvatartás után is intézhetik személyesen

2022. január 6. 14:28

A magyar lakosság háromnegyede szerint bizonyos nemesfémtárgyakat, 70 százalékuk véleménye alapján pedig egyes papír alapú dokumentumokat például befektetési papírokat, szerződéseket érdemes széfben tárolni – derült ki egy friss, reprezentatív kutatásából. A megőrzésre azonban nemcsak otthon van lehetőség...

Bár az emberek döntő többsége rendelkezik legalább egy olyan tárggyal, ami nagy értékkel bír, sokan még sincsenek tisztában azzal, ezeket hol és hogyan lehetne a legbiztonságosabban tárolni. A magyarok háromnegyede úgy véli, egy drágább órát vagy ékszert, a 70 százalékuk szerint pedig a fontosabb dokumentumokat már érdemes széfben tartani - derült ki az OTP Bank kutatásából.

Ennek ellenére, a lakosság többsége a mindennapokban nem így cselekszik: az emberek 59 százaléka az otthonában, nem széfben, de biztonságosnak tartott helyre rejti az értékeit. Ugyanakkor 14 százalékuk egyáltalán nem fordít figyelmet arra, hova teszi féltett tárgyait vagy a nagyobb összegű készpénzét. A kutatásból az is kiderült, hogy a lakosság 40 százaléka számára a banki széfszolgáltatás is újdonság, még sosem hallottak róla korábban.

A megkérdezettek közel fele kipróbálná ezen szolgáltatások valamelyikét, ha úgy érezné, otthon nem tudja biztonságban tartani nagy értékű tárgyait. A válaszadók 26 százaléka számára egy ilyen szolgáltatásnál az lenne a legfontosabb kritérium, hogy bármikor – akár nyitvatartási időn kívül is – hozzá lehessen férni a széfben tárolt értékekhez, akár ékszerekhez vagy iratokhoz. Az OTP Bank automata széfjeivel az ország öt különböző pontján – Budapesten a belvárosi Deák Ferenc utcai fiókban, a Gyöngyösi utcai metrómegálló közelében lévő Váci úti fiókban, valamint Szombathelyen, Szentendrén és Szekszárdon – már erre is van lehetőség - írja közleményében a bank.

Az automata széfeket a nap 24 órájában, teljesen rugalmasan, ügyintéző nélkül használhatják a szerződött ügyfelek. A statisztikák és a visszajelzések azt mutatják, hogy egyre nagyobb az igény erre a szolgáltatásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az OTP Bank ügyfelei hajlandóak a lakóhelyüktől távolabbi széfet is bérelni, ha az magasabb színvonalú, pl. automata szolgáltatást kínál

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- nyilatkozta Takács Domokos, az OTP Bank bankkapcsolati területének vezetője. A széfeket ötféle méretben lehet igényelni, az 5 cm-es magasságútól kezdve, ezek alkalmasak iratok vagy ékszerek tárolására, egészen a 18,5 centiméteres méretig – így mindenki megtalálja az értéktárgyainak legmegfelelőbb nagyságút. A bérleti díjak 5248 forint és 10 495 forint között mozognak havonta, ezen felül biztosítást is lehet kötni rájuk 1 milliótól 2 millió forintig. Fontos, hogy a rekeszek tartalma 500 ezer forintig eleve biztosítva van, ezt a havi bérleti díj tartalmazza. A szolgáltatás segítségével havonta viszonylag kis összeg ellenében biztonságban tudhatják az ügyfelek értéktárgyaikat, ezzel pedig megkímélhetik magukat a felesleges stressztől, ami az otthoni tárolással jár együtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 19. 00:16
Az Európai Parlament múlt héten elfogadott, az európai médiaszabadságról szóló rendelete (European M...
Bankmonitor  |  2024. március 18. 16:52
A 2024-ben elérhető állami támogatások nem titkolt célja a gyermekvállalás ösztönzése. A CSOK Pluszt...
Holdblog  |  2024. március 18. 06:18
A 2023-as év egyik fontos meglepetése a diszkont kereskedők gyenge forgalma volt. Ezt a jelenséget v...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm