Open Safe Deposit Box or Bank Vault - Nest egg

Nem kell többet sorbanállni az OTP-ügyfeleknek: ezt már nyitvatartás után is intézhetik személyesen

2022. január 6. 14:28

A magyar lakosság háromnegyede szerint bizonyos nemesfémtárgyakat, 70 százalékuk véleménye alapján pedig egyes papír alapú dokumentumokat például befektetési papírokat, szerződéseket érdemes széfben tárolni – derült ki egy friss, reprezentatív kutatásából. A megőrzésre azonban nemcsak otthon van lehetőség...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bár az emberek döntő többsége rendelkezik legalább egy olyan tárggyal, ami nagy értékkel bír, sokan még sincsenek tisztában azzal, ezeket hol és hogyan lehetne a legbiztonságosabban tárolni. A magyarok háromnegyede úgy véli, egy drágább órát vagy ékszert, a 70 százalékuk szerint pedig a fontosabb dokumentumokat már érdemes széfben tartani - derült ki az OTP Bank kutatásából.

Ennek ellenére, a lakosság többsége a mindennapokban nem így cselekszik: az emberek 59 százaléka az otthonában, nem széfben, de biztonságosnak tartott helyre rejti az értékeit. Ugyanakkor 14 százalékuk egyáltalán nem fordít figyelmet arra, hova teszi féltett tárgyait vagy a nagyobb összegű készpénzét. A kutatásból az is kiderült, hogy a lakosság 40 százaléka számára a banki széfszolgáltatás is újdonság, még sosem hallottak róla korábban.

A megkérdezettek közel fele kipróbálná ezen szolgáltatások valamelyikét, ha úgy érezné, otthon nem tudja biztonságban tartani nagy értékű tárgyait. A válaszadók 26 százaléka számára egy ilyen szolgáltatásnál az lenne a legfontosabb kritérium, hogy bármikor – akár nyitvatartási időn kívül is – hozzá lehessen férni a széfben tárolt értékekhez, akár ékszerekhez vagy iratokhoz. Az OTP Bank automata széfjeivel az ország öt különböző pontján – Budapesten a belvárosi Deák Ferenc utcai fiókban, a Gyöngyösi utcai metrómegálló közelében lévő Váci úti fiókban, valamint Szombathelyen, Szentendrén és Szekszárdon – már erre is van lehetőség - írja közleményében a bank.

Az automata széfeket a nap 24 órájában, teljesen rugalmasan, ügyintéző nélkül használhatják a szerződött ügyfelek. A statisztikák és a visszajelzések azt mutatják, hogy egyre nagyobb az igény erre a szolgáltatásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az OTP Bank ügyfelei hajlandóak a lakóhelyüktől távolabbi széfet is bérelni, ha az magasabb színvonalú, pl. automata szolgáltatást kínál

- nyilatkozta Takács Domokos, az OTP Bank bankkapcsolati területének vezetője. A széfeket ötféle méretben lehet igényelni, az 5 cm-es magasságútól kezdve, ezek alkalmasak iratok vagy ékszerek tárolására, egészen a 18,5 centiméteres méretig – így mindenki megtalálja az értéktárgyainak legmegfelelőbb nagyságút. A bérleti díjak 5248 forint és 10 495 forint között mozognak havonta, ezen felül biztosítást is lehet kötni rájuk 1 milliótól 2 millió forintig. Fontos, hogy a rekeszek tartalma 500 ezer forintig eleve biztosítva van, ezt a havi bérleti díj tartalmazza. A szolgáltatás segítségével havonta viszonylag kis összeg ellenében biztonságban tudhatják az ügyfelek értéktárgyaikat, ezzel pedig megkímélhetik magukat a felesleges stressztől, ami az otthoni tárolással jár együtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?