27 °C Budapest
Brutálisan sok hitelfelvevő igényel most ilyen biztosítást: ez nekik a biztos garancia?

Brutálisan sok hitelfelvevő igényel most ilyen biztosítást: ez nekik a biztos garancia?

2020. május 7. 14:25

A koronavírus-járvány elbocsátási hullámot indított el, így a munkavállalók körében erősödtek az egzisztenciális félelmek. A Groupama Biztosító és az OTP Bank törlesztési védelme azokra az ügyfelekre is kiterjed, akik a járvány miatt kerülnek nehéz helyzetbe. A biztosítottak a törlesztési moratórium lehetőségétől függetlenül, változatlan feltételekkel élhetnek ezzel a lehetőséggel. A bank ügyfelei nyitottak az ilyen jellegű konstrukciókra: minden második hitelfelvevő igényli e biztosításokat.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján csak márciusban 56 ezren vesztették el az állásukat, akiknek jelentős része, 54 ezer ember elsősorban a személyes kapcsolattartás korlátozása miatt nem is tud azonnal munkát találni. Ez alapján érthető, hogy felerősödtek a megélhetéssel kapcsolatos aggodalmak, amit az NRC piackutató cég felmérése is megerősített: az aktív munkavállalók kétharmada, több millió ember gondolja úgy, hogy veszélyben lehet a munkája. Minden harmadik megkérdezett komolyan félti az állását, és a válaszadók mindössze negyede érzi teljes biztonságban az egzisztenciáját.

Változatlan biztonság a változó viszonyok között

A Groupama Biztosító az OTP Bankkal közösen hosszú ideje kínál hiteltörlesztési problémákra - pl. keresőképtelenség, munkanélküliség - megoldást jelentő biztosításokat az OTP Bank jelzáloghiteleihez, személyi kölcsöneihez, hitelkártyáihoz és folyószámla hiteleihez, valamint a Babaváró kölcsönhöz.

"A törlesztési biztosítások rendkívül népszerűek, az OTP Bank minden második hitelfelvevő ügyfele igénybe veszi ezt a konstrukciót. A legtöbben a személyi kölcsönökhöz és jelzáloghitelekhez választják. Jelenleg több mint 600 ezer ügyfél rendelkezik Groupama törlesztési biztosítással. Ezek a termékek nem csak hitelfelvételkor, hanem később, akár "a karosszékben ülve", online csatornákon is igényelhetőek ügyfeleink részére" - mondta Budai József, az OTP Bank bankbiztosítási főosztályvezetője.

A feltételek a járvány idején is változatlanok: ha munkanélküliség vagy keresőképtelenség miatt nehézséget okoz a törlesztés, akkor a bajba jutott ügyfél kérésére a biztosító átvállalja a részletek fizetését. A konstrukciónak köszönhetően tehát a biztosított dönthet úgy, hogy a moratórium lehetőségének ellenére is igénybe veszi a biztosító szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy - kár esetén, a biztosító szolgáltatásakor - ebben az időszakban is folyamatosan csökken a hiteltartozása összege, nem keletkezik kamatnövekmény, és később sem nő a szerződése futamideje. Abban sincs változás, hogy rokkantság vagy halál esetén akár a teljes hiteltartozást kifizeti a biztosító. Fontos tudni, hogy az ügyfeleket akkor is megilleti a biztosítási védelem, ha a koronavírus-járvány miatt kerülnek nehéz helyzetbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Törlesztési biztosításainkat a korábbi gazdasági válság idején is elérhetővé tettük, és tesszük ezt azóta is az OTP Bankkal karöltve változatlan módon. A járvány kezdete óta eddig több mint 500 ügyfél jelezte kárigényét felénk és kérte a törlesztés átvállalását, illetve a hitele teljes kifizetését. Ez a szám várhatóan tovább növekszik az elkövetkező hónapokban" - mutatott rá Berentés László, a Groupama Biztosító bankbiztosítási igazgatója.

Az elmúlt hetekben érezhetően megnőtt a kereslet a hitelek mellé igényelhető törlesztési biztosításokra, a termékek folyamatosan elérhetőek - írja közleményében a bank.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?