13 °C Budapest

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál

2018. december 14. 11:05

Hányszor, de hányszor történt már meg, hogy karácsony előtt néhány nappal jutott csak idő ajándékvásárlásra? Ha a sürgető helyzetet még átmeneti pénzügyi nehézségek is tetézik, kész a baj. Ilyenkor jelenthet segítséget a nehéz időszakra egy gyors személyi kölcsön. De melyiket érdemes választani, és mire kell nagyon, de nagyon odafigyelni, ha sürget az idő? Segítünk!

A karácsonyi ajándékvásárlási lázban sokan támaszkodnak áruhitelre, hiszen nagyon egyszerűen vásárolhatjuk meg belőle a kiszemelt terméket: csak bemegyünk a kiválasztott boltba vagy böngészünk a webshopban, és ha az adott üzletben elérhető egy ilyen konstrukció, villámgyorsan igényelhetjük is, akár ott helyben, néha 0 százalékos THM-mel is. Amikor viszont nem találunk akciós konstrukciót, a THM elérheti a közel 40 százalékot is!

További hátránya az áruhitelnek, hogy csak az adott boltban, és csak a kiválasztott termék(ek)et vehetjük meg a kölcsönből, semmi mást. Mi a helyzet, ha nem csak egy boltból, vagy nem csak az ajándékozáshoz, de a mindennapi készülődéshez is kölcsönt vennénk igénybe, de a lehető leggyorsabban szeretnénk hozzájutni a pénzhez?

Gyorskölcsön: napokon belül számlán a pénz

Ma is igen népszerűek a lakosság körében az úgynevezett gyorskölcsönök. Ezek azok a személyikölcsön-termékek, amelyek kisebb hitelösszegűek, viszont nagyon gyorsan, akár napon belül is megkaphatunk. Ideális lehet tehát, ha sürgősen pénzhez kell jutnunk például az utolsó pillanatra hagyott ajándékvásárlás okán, de jól jöhet egy ilyen hitel akkor is, ha nagyon gyorsan kell egy problémát orvosolnunk - például egy hirtelen felmerült orvosi kiadás jelentkezik, vagy elromlott az autó - de éppen nem tudunk mozgósítani több százezer forintot.

Találd meg a neked leginkább megfelelő ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával

"Gyorskölcsönként néhány százezer forinttól egészen 3-4 millió forintot is felvehetünk, attól függően, hogy milyen hitelcélt akarunk megvalósítani. Mivel gyakorlatilag egy gyors elbírálású személyi kölcsönről van szó, az igénylés is pofonegyszerű: a személyes adataink mellett megfelelő jövedelemigazolásra lesz szükségünk és legalább 3 hónapos munkaviszonyra" - hívták fel a Pénzcentrum megkeresésére a figyelmet a Bank360 szakértői. Ha tehát teljesítjük a bank jövedelmi feltételeit és nem vagyunk KHR-esek, akkor semmi akadálya annak, hogy megkapjuk a gyorskölcsönt. De melyik a leggyorsabb?

Óra indul! Itt találod a leggyorsabban felvehető kölcsönöket

Tucatnyi hitelintézet kínál gyorsan felvehető kölcsönöket, akár milliós hitelösszeggel is, de változó, hogy mennyi idő alatt kerül az ügyfélhez a pénz az igényléstől számítva. A leggyorsabban felvehető kölcsön felkutatásában megvizsgáltuk a bankok kínálatát és szigorúan csak az igénylés és a folyósítás között eltelt időt vettük figyelembe, azok közül is csak a kiemelkedően gyorsakat. Ez azt jelenti, hogy a leggyorsabban felvehető kölcsön nem biztos, hogy a legolcsóbb is. Ennek kiderítéséhez érdemes egy hitelkalkulátort elővenni és ott összehasonlítani a személyi kölcsön ajánlatokat, ilyen a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátora is.

Körképünk szerint 2 napon belüli folyósítást ígér például a Sberbank az egyik termékénél. A 2 napon belül folyósítást onnantól számítja a bank, hogy minden dokumentumot hiánytalanul benyújtottunk. A két nap alatt természetesen banki munkanapot kell érteni, így például a hétvégék és munkaszüneti napok nem számítanak, viszont abban az esetben, ha pihenőnapot munkanapnak nyilvánítanak, beleszámít a két napba.

24 órával ráígér a Sberbank ajánlatára a Cofidis, ahol videós azonosítást használva 24 órán belül juthatunk pénzhez. A videós azonosítás miatt nem kell feltétlenül a fiókba járkálni: otthonról, a gép előtt chatelhetünk egy ügyintézővel, akinek bemutatva a dokumentumainkat felgyorsíthatjuk a hiteligénylési folyamatot. A Bank360 szakértői ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a Cofidisnél csak az után lesz végleges a bírálat, ha az otthon aláírt és videón bemutatott szerződések eljutnak a pénzintézethez valamilyen úton: ha ehhez a postát vesszük igénybe, egészen biztosan bukik a 24 órán belüli hiteligénylésünk és csak később kapunk pénzt.

Online a legkönnyebb? Pénz, akár egy órán belül

Az elmúlt időszak legnagyobb pénzügyi újítása az online hitelfelvétel volt a lakosság körében. Éppen az elmúlt hetekben jött ki ezzel több bank is. Az online hitelfelvétel folyamatával gyakorlatilag teljesen megkerülhetővé válik, hogy papíron kelljen bármit is intéznünk, elég otthonról bemutatni a dokumentumokat vagy engedélyezni a banki algoritmusnak, hogy megvizsgálja a bankszámlára érkező jövedelmünk. Az alábbi bankok kínálnak teljesen online hitelfelvételt:

  • Elsőként az OTP Bank lépett erre az útra. Az OTPDirektből indítható hiteligénylési folyamat már mindössze 40 perc alatt elintézhető úgy, hogy átolvasunk mindent. A bank rendszere a háttérben ellenőrzi a hitelképességünket és azt, hogy mekkora kölcsön felvételére vagyunk jogosultak. Ha elfogadjuk a pénzintézet hitelajánlatát, a folyósítás perceken belül megtörténhet, így akár egy óra alatt, otthonról, a karácsonyi menü elkészítése közben is pénzhez juthatunk. Az OTP-nél jelenleg 3 millió forint az így felvehető maximális hitelösszeg. Azok számára érhető el az online kölcsön, akik rendelkeznek OTPDirekt (internetbanki) szerződéssel.
  • Szintén villámgyors, órán belüli az ügyintézés a K&H online személyi kölcsönével. Szintén gyorsan végigpörgethetjük a kalkulációt és a nyilatkozatokat. A K&H Bank esetében videóchaten történik a személyes azonosítás. Itt is 3 millió forint a maximálisan felvehető hitel, amelyet a pozitív bírálat után azonnal folyósít is a bank az általunk megadott folyószámlára. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt. Előnye, hogy idegen bankból is érkezhetünk, azaz nem kell semmilyen szerződéssel rendelkeznünk a K&H-nál ahhoz, hogy felvehessük az online kölcsönt.
  • Szintén online felvehető hitellel debütált novemberben a CIB Bank. A pénzintézet is várja az idegen bankból érkezőket, de kamatkedvezményért cserébe számlát is nyithatunk. Az igénylés itt sem több, mint egy óra. Az azonosítás szintén videóchaten történik, viszont a maximálisan felvehető hitelösszeg “mindössze" 2 millió forint. Nagy előnye ugyanakkor a CIB-nek, hogy CIB-es ügyfélként már okostelefonon is igényelhetünk náluk személyi kölcsönt, ahol 7 perc alatt végigszaladhatunk az igénylés folyamatán, és néhány percen belül folyósítják is a pénzt.

Néhány dologra azonban nem árt odafigyelni

Jól hangzik persze, hogy bárhol és bárhonnan igényelhetünk, de ez azért nem teljesen igaz. Ha ugyanis éppen nem érhető el a KHR-rendszer, vagy a banki háttérrendszer, a személyi kölcsön igénylése sem történhet meg, hiszen ezekről a helyekről kénytelen a bank információt szerezni.

Érdemes arra is felhívni a figyelmet, hogy a különböző előbírálati folyamatokkal felgyorsíthatjuk a hitelfelvételt. Erre már szinte minden banknál lehetőségünk van akár neten keresztül, akár telefonon, de még SMS-ben is leadhatjuk az ilyen irányű igényünket. További hasznos tanács, hogy a nagybankokkal szemben gyorsabban őrölnek a kisebb pénzintézetek malmai, sőt, az igénylési feltételek is lazábbak lehetnek.

Csak addig nyújtozkodj, amíg a takaród ér!

Mivel a nem körültekintő hitelfelvétel komoly anyagi nehézséget okozhat az egész családra nézve, így nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal. Ha például a pénzügyi teherbíró képességünknél az indokoltnál nagyobb hitelt veszünk fel, akkor megnő annak az esélye, hogy azt nem tudjuk maradéktalanul visszafizetni. Ennek esélye ráadásul annál valószínűbb, minél kisebb a jövedelmünk. Éppen ezért a Pénzcentrum NEM AJÁNLJA, hogy valaki kis jövedelemmel adósodjon el, annak ellenére sem, hogy a banki szabályozás ezt lehetővé teszi. További kockázatokért pedig ajánljuk figyelmedbe az MNB tájékoztatóját!

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem