2 °C Budapest

Százezreket fizet havonta a TV2 sztárja: 30 millióval tartozik

Pénzcentrum
2015. május 2. 16:02

30 millióval tartozik a banknak Gombos Edina, a TV2 sztárműsorvezetője. Annak idején 20 millió forintos tartozást vállalt át, svájci frank alapon, de ez mára ennek másfélszeresére rúg. Vajon jól jár a forintosítással, és mit tehet, ha nincs megelégedve a devizahiteles mentőcsomaggal?

A tulajdoni lap tanúsága szerint épülő-szépülő diósdi házát terhelte le a hatalmas tartozással, amely egyre csak nőtt, hiszen a svájci frank árfolyama elszabadult. A 2010-es 20 millió ma már közel 30 millió forinttal ér fel.

Átvállaltam valakinek a hitelét, aki bajba került - mondta Gombos Edina, aki sosem tagadta, hogy Diósdon építkezett, de arról eddig még nem beszélt, milyen elképesztő anyagi teher nyomja a vállát. Sajnos ennél többet nem mondott a különös pénzügyről Gombos, aki 2007 júniusában cserélte el XI. kerületi ingatlanát egy diósdligeti kertes házra - írja a Blikk.

Mennyi lehet a műsorvezető törlesztője?

A Pénzcentrum számításai szerint a műsorvezető valószínűleg 15 éves hátralévő futamidővel vállalta át a sváci frank alapú 20 millió forintos hitelt.

Ez azt jelenti, hogy az átvállaláskor a havi törlesztőrészlet nagyjából 170 ezer forint lehetett, mivel 2010 áprilisában a 185 forintot kértek egy svájci frankért. Azonban néhány hónap alatt elszabadult az árfolyam, így jóval 200 forint fölötti átváltás mellett kellett visszafizetni a kölcsön törlesztőrészleteinek javát.

Gombos havi törlesztőrészlete a devizahitel forintosítása után 220 ezer forint körül alakulhat, ha az átlagos kamatokkal számolunk.

Mit tehet a törlesztő további csökkentésére?

A bankok sorra jelennek meg a hitelkiváltó ajánlataikkal, így van, ahol már 4 százalék körüli kamatot is kaphatunk. Ez a sztár további törlesztőrészlet csökkenéséhez is hozzájárulhat, akár 10-20 ezer forintot is spórolhat havonta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hitelkiváltás során arra is van lehetőség, hogy a törlesztőrészletet fixáljuk. Így várhatóan nem csökken tovább a havi fizetendőnk, viszont hosszú távon is kiszámítható lesz a kölcsönünk.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
MEDIA1  |  2023. január 30. 15:33
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján az eMAG webáruház üzemeltetője megszegte egyes k...
Holdblog  |  2023. január 30. 12:21
A 2023-ra vonatkozó globális növekedési prognózisok szerint idén az elmúlt harminc év harmadik leggy...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?