24 °C Budapest
Milliókat kapnak ajándékba a magyar családok - heti összefoglaló

Milliókat kapnak ajándékba a magyar családok - heti összefoglaló

2015. április 19. 17:35

Hitelek, CSOK, érdekes árazás a legérdekesebb cikkek között: ez volt a 16. hét a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

A Pénzcentrum a hitelkiváltásban segített olvasóinak az elmúlt héten. Cikkeinkben elmagyaráztuk, mire érdemes figyelni, beszéltünk azokról a dolgokról, amit sokan nem értenek a devizahiteles levélben.

Persze távolabbi kitekintést is adtunk: megnéztük, mi a helyzet most a lakáspiacon, mi a helyzet az új hitelekkel, milyen hiteltípusok között lehet választani. A sokakat érintő CSOK-ra, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményére is kitértünk.

Cikkeink:

Milliókat kaphatnak ajándékba júliustól a magyar családok

Ezt sok hiteles nem érti a banki levélben, pedig nagyon fontos lehet

Érdemes volt kivárni: ezen lehet most nagyot kaszálni

Milliókat spórolhatsz, ha te is így bankolsz

Kiváltanád a devizahiteled? Ezzel mindenképp számolj!

Devizahitelesek, akik egy fillért sem látnak az elszámolásból
Két hetük maradt arra a bankoknak, hogy postázzák a devizahiteles elszámolókat. Ugyan még sok levél vár a feladásra, sokan már kézhez is vették az értesítőjüket. Van olyan ügyfél, aki egy fillért sem fog látni az elszámolásból. Kinek jár egyáltalán pénz?

Százezret kaphatnak a devizahitelesek: biztos, nem átverés?

Az Erste egyedi ajánlattal csábítja magához a hitelüket kiváltó devizahiteleseket: 100 ezer forintos szabadon felhasználható jóváírást kaphatnak az ügyfelek. Hol van ebben a trükk, mekkora kamatkedvezménynek felel meg a jóváírás?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy pillanatra nem figyelsz, és már jön is a tízezres bírság
Közeledik az idei adóbevallás határideje, május 20. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, sok adózó hibásan tölti ki a bevallását. Ami nemcsak azért veszélyes, mert kicsúszhatunk így a határidőből, hanem mert bírság is járhat egy-két hibás adatért. Sokan még most sincsenek tisztában a civil és egyházi 1% felajánlásának lehetőségével, érdemes erre is figyelni.

A boltok újabb nagy trükkje: erre érdemes figyelni
A nagyobbal jobban jár - sokan gondolják, ez az aranyszabálya a spórolós bevásárlásnak. Azonban nem biztos, hogy ez mindig igaz, ugyanis a Pénzcentrum talált néhány ellenpéldát, amikor kifejezetten akkor járunk jobban, ha a kisebb kiszerelést választjuk.

Már hamisítják az új tízezrest

Hozta az első négy hónapot az új tízezres. A tavaly decemberben kibocsátott bankjegy eddig különösebb fennakadás nélkül találta meg a helyét a pénztárcákban és a kasszákban egyaránt. A tízezresek harmadát már lecserélték, de megjelentek az első hamisítási próbálkozások is - tudta meg a Pénzcentrum.

Sok pénz tűnhet el a számládról, ha nem figyelsz
Több milliárd forintot kell még mostanában elkölteniük a SZÉP kártyásoknak, hiszen a 2013-ban utalt összegek csak idén május végéig hozzáférhetők. Ha addig valaki nem használja fel ezeket a pénzeket, azok visszakerülnek a munkáltatóhoz.

Egy csomó boltos máris lecseréli az online pénztárgépét
A tavalyi év fontos változást hozott a boltosok életében: le kellett cserélniük pénztárgépüket olyan online kasszára, amelyik az interneten keresztül be van kötve a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszerébe. Sokan már most arra kényszerülnek, hogy lecseréljék a tavaly vásárolt új kasszát. A pénztárgépcsere első fázisa lezártnak tekinthető,azonban úgy tűnik, hogy hamarosan újabb vállalkozásoknak kell lecserélniük kasszájukat az online rendszerre.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 07:40
A Media1 megtudta, hogy a gazdasági körülmények miatt bezárja a BBC History című magazint a Kossuth...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?