9 °C Budapest
Rogán: novemberben jön a harmadik devizahiteles törvény

Rogán: novemberben jön a harmadik devizahiteles törvény

Pénzcentrum
2014. október 2. 14:01

A harmadik devizahiteles törvényre a fair bankokról szóló törvényként hivatkoznak. Rogán Antal mai bejelentése szerint a fair bankrendszerről szóló törvényjavaslat megvitatását november 4-ére tűzik ki.

A reggeli sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fair bankrendszerről szóló törvényjavaslat mellett a forintosítással kapcsolatos kérdésekről is szó lesz a november 4-ei ülésen.

Rogán szerint a fair bankrendszer az ügyfelek számára nyújtott hitelkondíciókat átláthatóbbá és tisztességesebbé teszi majd, a bankok csak az árazás tekintetében tudnak majd egymással versenyezni.

A fair bankrendszerről szóló törvény január 1-jén lép majd hatályba, amely tartalmazni fogja, miképp kamatozhatnak a lakossági hitelek, és mely esetekben változtathatnak átlátható, tisztességes módon kamatot a bankok. Elképzelhető, hogy a törvény a forintosítási forgatókönyvet is tartalmazza majd.

Mire számíthatunk az eddigi információk alapján?

Február végéig kell elszámolniuk devizahiteles ügyfeleik felé a bankoknak, így márciustól a tőketartozásuk átlagosan mintegy ötödével, törlesztőrészletük pedig átlagosan közel negyedével lesz alacsonyabb.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A forintosítás a devizaalapú jelzáloghiteleket, vagyis a banki devizahitelek több mint 90%-át érintheti. Ezek állománya a bankoknál június végén 3375 milliárd forint volt, ami az elszámolásokat követően becslésünk szerint 2700 milliárd forint környékén lesz majd.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?