14 °C Budapest
Na ezért kell most házasodni: itt a lista

Na ezért kell most házasodni: itt a lista

2014. szeptember 24. 12:31

Hosszú évek stagnálását követően tavaly óta növekszik a házasságkötések száma hazánkban. 2013-ban közel 37 ezer esküvőt rendeztek, ami 2 százalékkal több az előző esztendőnél. A nyári hónapok messze a legnépszerűbbek, csak augusztusban több mint hétezer menyegző volt országszerte. Pedig az őszi esküvőnek is megvan a varázsa.

1. Ősszel kevesebb kompromisszumot kell kötni.

A nyári hétvégéken jóval nehezebb a lakodalomhoz helyszínt találni. A házasságkötő termek és a templomok is szinte teljes kihasználtsággal működnek. Ezzel szemben ősszel könnyebb a helyzet, és a bérleti díjak is alacsonyabbak a főszezoninál. Az őszi esküvő további előnye, hogy ugyanakkora összegből több meghívottat tud vendégül látni az ifjú pár.

2. Mindenki ráér.

A nyár a szabadságok évszaka, így könnyen előfordulhat, hogy a legmelegebb hónapokban a násznép fele éppen vidéken, vagy külföldön tölti idejét. Az őszi hétköznapok beálltával, jóval többen érnek rá, és remek kikapcsolódást jelent számukra egy hétvégi lakodalom.

3. Az időjárás is kedvezőbb.

A vénasszonyok nyarának hőfoka ma már szinte kiszámíthatóbb, mint a nyári kánikula, ami egyaránt megterhelő a házasulandóknak és a vendégeknek.

4. A színek.

Az őszi színek számtalan lehetőséget adnak a dekorációs árnyalatok összeállításánál, ami - elsősorban a menyasszonyok számára - fontos az esküvőtervezés során. A különleges színek és árnyalatok a rengeteg variációs lehetőséggel még emlékezetesebbé teszik a feledhetetlen napot.

5. Utószezon.

Több lehetőség áll rendelkezésre az esküvőt követő nászút célpontjának kiválasztásakor. A népszerű üdülőhelyek utószezonban kevésbé zsúfoltak, a távolabbi országokban ilyenkor érkezik el az igazi nyaralóidő. A kulturális, városlátogató körutakra is az ősz az ideális.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mennyi az annyi és legfőképp: miből?

A KSH adatai szerint míg egy nyári hónapban öt-hétezer, addig szeptemberben négyezer, októberben átlag kétezer esküvőre kerül sor. A fenti különbségeken túl a nyári és az őszi esküvői költségek között is van olyan tétel, amiben jelentős eltérések tapasztalhatók. Ősszel jellemzően olcsóbbak és könnyebben elérhetők a népszerű szolgáltatók is (például fotós, zenekar, vőfély), illetve ilyenkor a ruhabérlés összege is kedvezőbben alakulhat.

Egy korábbi kérdőívünkből kiderült, hogy a házasulandók egyharmada 100 és 500 ezer forint közötti, további harminc százaléka pedig fél- és másfélmillió forint közötti összeget kíván elkölteni az esküvőjére. Önmagában ezek sem kis összegek, néha azonban előfordul, hogy a költségek megszaladnak. Ilyenkor sokan fordulnak hozzánk, hogy a nagy nap kiadásaikat finanszírozni tudják. A személyi kölcsön nagy segítséget jelenthet, hiszen az egyszeri kiadás terhe több hónapra vagy évre elosztható az előre jól tervezhető törlesztő részletekkel. Igénylése egyszerű, fedezet nélkül, minimális papírmunkával és gyors átfutással hozzájuthatunk.


- mondta el az esküvői költségek finanszírozása kapcsán dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója. 

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40