Gyengült a forint az újabb görög fordulatra

Pénzcentrum
2012. február 10. 10:01

Visszadobták a labdát a görögöknek az eurózóna pénzügyminiszterei a tegnap esti brüsszeli találkozójuk során, mivel a tegnap elfogadott megszorító csomag körüli hitelességi problémák miatt még nem fogadták el az Athénnak szánt 130 milliárd eurós nemzetközi hitelcsomagot, ezzel pedig mérsékelten negatív nemzetközi pénz- és tőkepiaci reakciókat váltottak ki. Ezt a forint is megérezte, amely az euróval szemben a tegnapi mélypontja körül kezdi a nap érdemi részét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tegnap a kormány pártok elfogadott görög megszorító csomag kiegészítését, a görög parlament rábólintását és további garanciákat kér a nemzetközi közösség a görögöktől a második hitelcsomag elindításához, így tehát a következő napokban is fennmaradt még a bizonytalanság. Ez ma rányomhatja a bélyegét a nemzetközi pénz- és tőkepiaci környezetre, hiszen vasárnapig - a görög parlament szavazásáig - egyelőre nem lehet biztosra venni, hogy a görögök megkapják az életmentő második hitelcsomagot, amellyel el tudják kerülni az államcsődöt.

Ez a tegnap éjszakai fejlemény ma hajnal óta rányomta a bélyegét az ázsiai kereskedésre és az európai határidős részvényindexek is 0,5-1% körüli csökkenést vetítenek előre, az euró pedig hajnal óta fokozatosan gyengült az euróval szemben 1,33-ról 1,3250 körülig. A romló külső hangulatban a forint kis gyengülést mutatott tegnap este óta: az euróval szembeni jegyzések 291 körülről 292,5 körülig emelkedtek.

Gyengült a forint az újabb görög fordulatra

A svájci frank jegyzései ismét a 240 feletti tartományban járnak (241,5 körül). 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gyengült a forint az újabb görög fordulatra

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07