Új csúcson a frank: az olaszokon a frankhitelesek szeme

Pénzcentrum
2011. július 14. 14:02

Csütörtök délben új történelmi csúcsára drágult a svájci frank a forinttal szemben. A frank erősödésének elsődleges oka az olasz helyzet, a jegyzések ismét a 233-as szint felett tartózkodnak.

Mindez úgy következett be, hogy az alpesi fizetőeszköz a csütörtöki kereskedésben folyamatosan történelmi csúcsa közelében tartózkodik az euróval szemben. A déli órákban 233,54 forintot is elkértek egy svájci frankért, ami új történelmi rekordnak számít.


A svájci frank ma délelőtti újabb mérsékelt erősödési hulláma összefügg azzal, hogy a most közzétett olasz államkötvény aukciók vegyes üzenetet közvetítettek: bár a vételi érdeklődés viszonylag kedvező volt, de az aukciós hozamok jelentősen megemelkedtek, azaz az olasz államnak borsos árat kell fizetnie a piaci alapú finanszírozásért. Az 5 éves kötvényaukciós hozam (4,93%) 2008 júniusa óta a legmagasabb, míg a 15 papírnál kialakult 5,9%-os hozam történelmi csúcsnak számít. Az aukciós eredményekre az euró kissé gyengült, míg a vezető részvényindexek csökkenés felé mozdultak.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20