21 °C Budapest

Nem vicc: hitelpánikban a magyar humor legendái

Pénzcentrum
2011. január 6. 15:02

Kérdésessé vált a Mikroszkóp Színpad fennmaradása. Verebes István direktor távozik a kabarészínház éléről, a dolgozók saját egzisztenciájuk miatt aggódnak.

Verebes egy évvel ezelőtt vette át az igazgatói széket Sas Józseftől. Teljesen új stílust akart megteremteni, úgynevezett bulvárhumort, ám erre nem igazán voltak vevők az emberek, egyre több hely maradt üresen a nézőtéren. Korábban, Sas József regnálása alatt rendszeresen táblás házakkal mentek az előadások.

Úgy tudni, a Mikroszkóp dolgozóival hivatalosan még nem közölték a tényeket, amelyek miatt ők már egy ideje aludni sem tudnak. Nem csoda, rengeteg család sorsa forog kockán.

"Szinte mindenki tele van hitellel. Hogyan fogjuk fizetni? És hogyan tartjuk majd el a családjainkat, ha esetleg megszűnik a színház?" - nyilatkozott a Blikknek a Mikroszkóp egyik neve elhallgatását kérő humoristája.


Hivatalosan még nem értesítettek bennünket arról, hogy Verebes lemondott, de mindenki tudja. Szomorúak vagyunk, hiszen a sorsunk forog kockán. Soha nem voltunk még ennyire idegesek. Félünk - mondta el a lapnak humorista.

Nem csak a színészek félnek a hitelektől

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Már rengeteg olyan család is bajba került, akik alaposan átgondolva, számolva, felelősen vettek fel hitelt - nyilatkozta a minap Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesületének főtitkára, aki szerint az állami eszközkezelő társaság nem oldja meg a bajba jutott, fizetésképtelen devizahitelesek gondjait.

A főtitkár a Népszavának elmondta: aki egy hónapot nem tud fizetni, az szinte biztosan megindul a fizetésképtelenség felé. Úgy látja, nagyjából háromszázezer adós van már nagy bajban. Ehhez a számhoz még hozzá kell adni a családtagokat is.

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb hitelezési statisztikái szerint 2010 utolsó előtti hónapjában ismét anélkül növekedett a magyar háztartások hiteltartozása, hogy meghaladta volna a hitelfelvételek összege a törlesztésekét A novemberi hitel- és betéti adatok beleillenek az előző hónapok trendjébe, nagyobb "izgalmakat" egyelőre csak a frank árfolyammozgása okoz. A téli hónapok a hitelezés szempontjából hagyományosan nem sok jóval kecsegtetnek.

Novemberben ismét jelentősen, 8130,5 milliárd forintról 8566,3 milliárd forintra nőtt a magyar háztartások hiteltartozása. Egy ilyen fejlemény akár jót is jelenthetne, rögtön hozzá kell azonban tenni: a hitelállomány növekedését ezúttal is kizárólag a forint gyengülése okozta, mely az októberi fellélegzés után ismét sok fejfájást okozott a devizahiteleseknek.


Immár egy esztendeje folyamatosan nettó hiteltörlesztői pozícióban van a lakosság, vagyis (kis egyszerűsítéssel) több hitelt törleszt hónapról hónapra, mint amennyi új hitelt felvesz. A 14,5 milliárd forintos novemberi nettó hiteltörlesztés mögött ugyanakkor a forinthitelek 25,7 milliárd forintos felvételi többlete és a devizahitelek 40,2 milliárd forintos törlesztési többlete állt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 19. 09:59
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az i...
MEDIA1  |  2022. május 19. 09:19
Oroszország bezárja a CBC kanadai tévécsatorna moszkvai tudósítói irodáját, és megszünteti az ott do...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?