29 °C Budapest

Dunavölgyi: kiemelt feladat a lízing széleskörű népszerűsítése

2010. november 18. 11:47

Meddig szűkül még a lízingpiac? Harmadával esett vissza a magyar lízingpiac az idei III. negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest, míg a két évvel korábbi finanszírozott összeghez képest 78%-os a csökkenés. Az új szerződések száma viszont "csak" 18,9%-kal mérséklődött a III. negyedben. Nőtt a tartósan nem fizető ügyfelek száma is, a Lízingszövetség újonnan megválasztott elnöke éppen ezért kiemelt feladatként kezeli a kliensek finanszírozási gondjainak kezelését.

"A szövetség egyik kiemelt feladata a lízing, mint finanszírozási forma széleskörű népszerűsítése, mert ez segít abban, hogy akinek a lízing a legjobb megoldás az ezt felismerje és igénybe is vegye.


Dunavölgyi Mária

Így tudunk hozzájárulni a gazdasági kilábaláshoz és tagcégeink gondjainak enyhítéséhez is. A másik fontos feladat az ügyfelek gondjainak, átmeneti vagy tartós fizetési nehézségeinek kezelésében szerzett tapasztalatok összegyűjtése és hasznosítása" - hangsúlyozta Dunavölgyi Mária, a Lízingszövetség pénteken megválasztott új elnöke.

A piac egésze tovább zsugorodik. Az idei III. negyedévben 35%-os a visszaesés a finanszírozásban az előző évhasonló időszakához képest. A magyar lízingpiacon finanszírozott összeg 2010 első három negyedévében 212, 8 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban ez az összegi 323, 7 milliárd forintot ért el. A vizsgált negyedévben majdnem 19%-kal kevesebb új üzletet kötöttek a lízingcégek. A lízingpiaci ügyfelek között pedig már többségben vannak a kis-és középvállalkozások a lakossági ügyfelekkel szemben.

"A banki különadó miatt jövőre több, akár 5-6 lízingcég is kivonulhat a piacról és egy friss felmérésünk szerint ez akár a piaci szereplők több mint felénél okozhat tőkeproblémát. Reméljük, hogy 2011-ben a szövetség erőteljesebben tudja képviselni a szektor érdekeit a kormányzattal folytatott tárgyalások során." - hangsúlyozta Dunavölgyi Mária, a Lízingszövetség elnöke.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


"A különböző lízingpiaci szegmensek közül jövőre a legnagyobb mértékű növekedést a lakossági használt autó vásárlások piacán várjuk, a legkisebbet pedig az építőgépek területén" - tette hozzá az elnök.

A lízingpiaci szegmensek

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 13:07
A magazin szerepét a kiadó portfóliójába tartozó HRPWR weboldal veszi át.
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 06:23
“Mit jelent az, hogy feltenni a blokkláncra?“ A blokklánc egy olyan manipulálhatatlan ad...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 11:21