25 °C Budapest

Dunavölgyi: kiemelt feladat a lízing széleskörű népszerűsítése

2010. november 18. 11:47

Meddig szűkül még a lízingpiac? Harmadával esett vissza a magyar lízingpiac az idei III. negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest, míg a két évvel korábbi finanszírozott összeghez képest 78%-os a csökkenés. Az új szerződések száma viszont "csak" 18,9%-kal mérséklődött a III. negyedben. Nőtt a tartósan nem fizető ügyfelek száma is, a Lízingszövetség újonnan megválasztott elnöke éppen ezért kiemelt feladatként kezeli a kliensek finanszírozási gondjainak kezelését.

"A szövetség egyik kiemelt feladata a lízing, mint finanszírozási forma széleskörű népszerűsítése, mert ez segít abban, hogy akinek a lízing a legjobb megoldás az ezt felismerje és igénybe is vegye.


Dunavölgyi Mária

Így tudunk hozzájárulni a gazdasági kilábaláshoz és tagcégeink gondjainak enyhítéséhez is. A másik fontos feladat az ügyfelek gondjainak, átmeneti vagy tartós fizetési nehézségeinek kezelésében szerzett tapasztalatok összegyűjtése és hasznosítása" - hangsúlyozta Dunavölgyi Mária, a Lízingszövetség pénteken megválasztott új elnöke.

A piac egésze tovább zsugorodik. Az idei III. negyedévben 35%-os a visszaesés a finanszírozásban az előző évhasonló időszakához képest. A magyar lízingpiacon finanszírozott összeg 2010 első három negyedévében 212, 8 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban ez az összegi 323, 7 milliárd forintot ért el. A vizsgált negyedévben majdnem 19%-kal kevesebb új üzletet kötöttek a lízingcégek. A lízingpiaci ügyfelek között pedig már többségben vannak a kis-és középvállalkozások a lakossági ügyfelekkel szemben.

"A banki különadó miatt jövőre több, akár 5-6 lízingcég is kivonulhat a piacról és egy friss felmérésünk szerint ez akár a piaci szereplők több mint felénél okozhat tőkeproblémát. Reméljük, hogy 2011-ben a szövetség erőteljesebben tudja képviselni a szektor érdekeit a kormányzattal folytatott tárgyalások során." - hangsúlyozta Dunavölgyi Mária, a Lízingszövetség elnöke.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


"A különböző lízingpiaci szegmensek közül jövőre a legnagyobb mértékű növekedést a lakossági használt autó vásárlások piacán várjuk, a legkisebbet pedig az építőgépek területén" - tette hozzá az elnök.

A lízingpiaci szegmensek

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35