Óvatosan a Balatonnál: veszélyes lehet a fürdőzés!

MTI
2010. június 11. 17:02

A vízi rendőrök felkészültek az idei első, nagy tömegeket vonzó balatoni hétvégére. A néhány napja tartó fürdési szezonban már nyolc embert kellett kimenteni - közölte Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőhelyettese pénteken az MTI-vel.

Nagy Jenő elmondta, hogy péntekre 23 fokosra melegedett a tó vize, kánikulai meleg várható a következő napokban is, így nagy tömegeket várnak a Balatonhoz. A vízi rendészet az ezzel járó feladatokra felkészült, állománya és eszközei bevetésre készen állnak.

A Balatonnál az elmúlt két napban már több gondot okozott a feltámadó déli szél. Vízibiciklisek, szörfösök és úszók sodródtak el a déli parttól, és szorultak mentésre, egy kisvitorlás pedig árboctörést szenvedett.

A kapitányhelyettes felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén is a déli szél lesz az uralkodó, a déli partról való besodródás veszélyével.

Hangsúlyozta, senki ne kezdjen el üldözni a mély vízbe elsodródó gumimatracot vagy labdát, mert az felesleges kockázatokkal járhat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Figyelmeztetett arra is, hogy még nem melegedett át teljesen a Balaton, az alsóbb vízrétegek több fokkal is hidegebbek lehetnek, ezért vízbe ugráskor, vízbe eséskor izomgörcs vagy a váratlan keringési problémák léphetnek fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43