26 °C Budapest

Futotta a luxusra a brutális uzsorásoknak

MTI
2010. április 8. 15:32

Három személyt fogott el a rendőrség a Hajdú-Bihar megyei Told községben, akik a gyanú szerint egy helyi házaspártól bántalmazással és zsarolással próbáltak pénzt kicsikarni korábbi tartozásuk fejében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

Kelemen Éva rendőr hadnagy ismertetése szerint kedden a reggeli órákban a három személy egy toldi hat gyermekes hölgy lakására ment, akitől tartozását követelték. A sértettet súlyosan megfenyegették, élettársát pedig több alkalommal megütötték, hogy pénzt tudjanak kicsikarni tőlük.

Az egyik elkövető őrizetbe vételük után a rendőrségnek elmondta, hogy a sértettet és családját 2007. óta segítették élelmiszerrel, valamint hiteleztek is részükre, a tartozást pedig a családi pótlékból kellett törleszteniük. Amikor a tartozásuk felgyűlt, akkor a nő meghatalmazta az egyik elkövetőt azzal, hogy a takarékszövetkezetbe érkező családi támogatásaikat felvehesse.

A rendőrségnek tudomására jutott az is, hogy a gyanúsítottak Told településen több család részére is hiteleztek hasonló feltételekkel. A három személy az uzsorakölcsönökből befolyt pénzből jóval magasabb életszínvonalon élt, mint a település más családjai.

Az uzsorakölcsön ügyét tovább vizsgálja a rendőrség, jelenleg a három toldi lakos ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanújával indított eljárást a rendőrség, továbbá javasolták előzetes letartóztatásukat is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?