CIB: csökkentek a jelzáloghitelek kamatai

Pénzcentrum
2009. október 27. 12:02

A CIB Bank 50 bázisponttal csökkentette forint alapú, piaci kamatozású, egy éves kamatperiódusú lakáshiteleinek és szabad-felhasználású jelzáloghiteleinek kamatát a múlt heti alapkamat-csökkentést követően. A bank jelzáloghitel oldalon szinte azonnal követi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatcsökkentését, ugyanakkor a pénzügyi intézmény kínálja a piacon a legalacsonyabb, 9,99% THM-el rendelkező jelzáloghitel konstrukciót is.

A CIB kamatcsökkentésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szigorú hitelkorlátozási javaslatát követően került sor. A CIB forint alapú, piaci kamatozású, egy éves kamatperiódusú hitelei szinte azonnal követték az MNB múlt hét hétfői 50 bázispontos alapkamat csökkenését, így a bank mind a lakáshitelek, mind a szabad-felhasználású jelzáloghitelek kamatát szintén 50 bázisponttal csökkentette. Ezt megelőzően legutóbb augusztus végén — a lakáscélú hiteleknél 1%-ot, a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig 0,5%-ot — csökkentett a pénzintézet az éves hitelkamaton.

A CIB továbbra is kínálja kiszámítható, 3 éven keresztül változatlan törlesztőrészletű lakáshitelét évi 9,2% induló kamat mellett. A 9,99%-os THM és a hároméves kamatperiódus kiemelkedővé teszi a terméket a piacon található hasonló konstrukciók átlagos 13-14 százalékos teljes hiteldíjmutatóhoz és a megszokott egyéves kamatperiódusához képest. Az ügyfelek számára nagy előnyt jelent a hároméves kamatperiódus, ugyanis tervezhetőbb a családi költségvetés, ha három éven át stabilan ugyanazzal a havi törlesztőrészletettel számolhat az ügyfél, függetlenül attól, hogy emelkedik-e a jegybanki alapkamat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24