2 °C Budapest

Kiszámítható forint lakáshitel a CIB Banktól: 10 % alatti THM

2009. szeptember 25. 11:32

2009. október 1-jétől új forint alapú, a piacon egyedülálló lakáshitel konstrukciót kínál a CIB Bank. A 9.99% THM és hároméves kamatperiódus teszi kiemelkedővé a terméket szemben a piacon található hasonló konstrukciók átlagos 13-14%-os teljes hiteldíj-mutatójával és a megszokott egyéves kamatperiódussal.

A gazdasági válságban a devizahitelek több tényező miatt - az árfolyam- ingadozástól az ország kockázati besorolásig - a szokásosnál jóval nagyobb kockázatot jelentettek, és hiteltörlesztési gondokat okozhattak az ügyfeleknek. Az új, árfolyamingadozást kizáró, forint alapú új konstrukció segítségével kiküszöbölhető a kockázat.

A piacon található hasonló konstrukciók esetében most átlagosan 13-14% a THM. "Ehhez képest a 10% alatti érték számottevő különbség. Eddig többek között azért is választották a devizahiteleket az ügyfelek, mert - ha az árfolyamkockázatot figyelmen kívül hagyjuk - "olcsóbbnak" tűnhettek. Egy ötmillió forintos hitel esetében a havi törlesztőrészlet mértékében akár 15 000 forint különbség is lehetett a devizahitel javára. Az új konstrukciónkkal ez a különbség minimálisra zsugorodik. Ilyen csekély havi eltérés miatt már nem érdemes vállalni a devizahitelek árfolyamkockázatát" - nyilatkozta Árva András a CIB Bank lakossági termékmenedzsment vezetője.

Az ügyfelek számára emellett nagy előnyt jelent a hároméves kamatperiódus is, szemben a megszokott egyévessel. Kiszámíthatóbb, ha három éven át stabilan fizetheti ugyanazt a havi törlesztőrészletet az ügyfél, függetlenül attól, hogy emelkedik-e a jegybanki alapkamat.

A 9,2%-os induló kamatú új hitelt az is átláthatóvá teszi, hogy kezelési költség nincsen és az 1 % hitelfolyósítási jutalékon, valamint a 30 ezer forintos értékbecslési díjon felül más járulékos költséget nem számít fel a Bank. Ráadásul az értékbecslési díjtól a 10 millió forint feletti hitelek esetben a CIB Bank eltekint.

Egy példa a konstrukcióra: Amennyiben az ügyfélnek 5 millió forint lakáscélú hitelre van szüksége, akkor ehhez 45 304 forint törlesztőrészlettel kell számolnia. Ez az érték az első kamatperiódusra - tehát az első három évre - vonatkozik, 21 éves (a 3 éves kamatperiódusok miatt ez mindig a 3 valamelyik többszöröse) futamidő mellett.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58