Kiszámítható forint lakáshitel a CIB Banktól: 10 % alatti THM

2009. szeptember 25. 11:32

2009. október 1-jétől új forint alapú, a piacon egyedülálló lakáshitel konstrukciót kínál a CIB Bank. A 9.99% THM és hároméves kamatperiódus teszi kiemelkedővé a terméket szemben a piacon található hasonló konstrukciók átlagos 13-14%-os teljes hiteldíj-mutatójával és a megszokott egyéves kamatperiódussal.

A gazdasági válságban a devizahitelek több tényező miatt - az árfolyam- ingadozástól az ország kockázati besorolásig - a szokásosnál jóval nagyobb kockázatot jelentettek, és hiteltörlesztési gondokat okozhattak az ügyfeleknek. Az új, árfolyamingadozást kizáró, forint alapú új konstrukció segítségével kiküszöbölhető a kockázat.

A piacon található hasonló konstrukciók esetében most átlagosan 13-14% a THM. "Ehhez képest a 10% alatti érték számottevő különbség. Eddig többek között azért is választották a devizahiteleket az ügyfelek, mert - ha az árfolyamkockázatot figyelmen kívül hagyjuk - "olcsóbbnak" tűnhettek. Egy ötmillió forintos hitel esetében a havi törlesztőrészlet mértékében akár 15 000 forint különbség is lehetett a devizahitel javára. Az új konstrukciónkkal ez a különbség minimálisra zsugorodik. Ilyen csekély havi eltérés miatt már nem érdemes vállalni a devizahitelek árfolyamkockázatát" - nyilatkozta Árva András a CIB Bank lakossági termékmenedzsment vezetője.

Az ügyfelek számára emellett nagy előnyt jelent a hároméves kamatperiódus is, szemben a megszokott egyévessel. Kiszámíthatóbb, ha három éven át stabilan fizetheti ugyanazt a havi törlesztőrészletet az ügyfél, függetlenül attól, hogy emelkedik-e a jegybanki alapkamat.

A 9,2%-os induló kamatú új hitelt az is átláthatóvá teszi, hogy kezelési költség nincsen és az 1 % hitelfolyósítási jutalékon, valamint a 30 ezer forintos értékbecslési díjon felül más járulékos költséget nem számít fel a Bank. Ráadásul az értékbecslési díjtól a 10 millió forint feletti hitelek esetben a CIB Bank eltekint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy példa a konstrukcióra: Amennyiben az ügyfélnek 5 millió forint lakáscélú hitelre van szüksége, akkor ehhez 45 304 forint törlesztőrészlettel kell számolnia. Ez az érték az első kamatperiódusra - tehát az első három évre - vonatkozik, 21 éves (a 3 éves kamatperiódusok miatt ez mindig a 3 valamelyik többszöröse) futamidő mellett.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 7. 12:09
Stratégiai együttműködést kötött az Indamedia csoport és a Mediaworks Hungary.
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?