19 °C Budapest

Akik a kódex írogatása helyett dolgoztak: transzparens hitel az AXA-tól

Pénzcentrum
2009. szeptember 22. 10:02

Tény, hogy az AXA ellenáll, gyakorlatában azonban sokkal tovább ment, mint a kódexet a nyilvánosság előtt akár lelkesen dicsérő bankok. Megjelentek ugyanis egy olyan konstrukcióval, ami transzparenciában messze meghaladja a piacon levő egyéb kölcsönkonstrukciókat - írja a Napi Gazdaság.

Az úgynevezett hazai hitel kamata évente változó, a kamat mértékét az első kamatperiódusban rögzítik, az első év letelte után pedig mindenki számára nyilvános és a banktól független referenciakamathoz, a Magyar Nemzeti Bank által fixált 12 havi Buborhoz kötik.

Tájékoztatásuk szerint az első kamatperiódusra vonatkozó kamatot úgy határozták meg, hogy lehetőleg az az első évet követően se emelkedjen. A várható jegybanki kamatvágás miatt a hazai hitel kamatát egy év múlva már vélhetően alacsonyabb referenciakamat határozza meg. Az AXA azonban azt is nyomatékosítja, hogy erre természetesen nincs garancia.

Az AXA hazai hitele természetesen forintalapú, ami nemcsak igen versenyképes kamatával, hanem az egytől akár 40 évre szóló futamidejével is páratlan egyelőre a piacon. A kölcsön minimális összege 500 ezer forint, legfeljebb 50 millió forintot lehet felvenni.

A bank honlapján közli azt is, hogy a hitel összege nem lehet több mint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) hitelfedezeti értékének 75 %-a. A hazai hitel is igényelhető az úgynevezett max opcióval, így a hitel összege hitelcéltól függően elérheti a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) hitelfedezeti értékének 80-95 %-át.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?