0 °C Budapest

Tervezhető összegű nyugdíj-kiegészítés az AXA-tól

Pénzcentrum
2009. augusztus 6. 10:47

Az állami jóléti kiadások háttérbe szorulásával párhuzamosan az állampolgároknak az eddigieknél is nagyobb felelősséget kell vállalniuk saját időskori ellátásuk anyagi fedezetének megteremtésében, valamint érdemes nyugdíjcélú megtakarításaikat eltérő előgondoskodási formákban elhelyezniük - derül ki az OECD közelmúltban publikált Nyugdíjkörkép 2009 című tanulmányából. A jelenleg középkorú, aktív keresők időskori megélhetését segíti az AXA Biztosító Kilátó nevű új nyugdíjprogramja, melynek előre kiszámított, rögzített járadékával elkerülhetővé válik a nyugdíjas kori jelentős életszínvonal-csökkenés és jól kiegészíthetők a nyugdíjpénztárakban elhelyezett öngondoskodási célú megtakarítások.

A hosszú távú befektetéshez kötött biztosítási program során folyamatosan befizetett díjakat az AXA Biztosító alacsony kockázatú eszközalapban helyezi el, és a megtakarítási időszak hossza, valamint az ügyfél kockázatvállalási hajlandósága alapján előre meghatározza a kifizetésre kerülő járadék minimális összegét. Az ügyfelek így már a szerződéskötés időpontjában megismerhetik a tíz-, tizenöt- illetve húszévnyi megtakarítási időszak után tíz, tizenöt, illetve húsz év alatt kifizetésre kerülő járadék minimális mértékét. A járadék összegét az ügyfél tovább növelheti, ha a biztosítási díj legfeljebb 50 százalékát a többlethozamot ígérő Best Selection alapba helyezi el. A Best Selection eszközalapot az elmúlt három évben kiemelkedő nyugdíjpénztári hozamokat elérő AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzseli.

Amennyiben a megtakarítási időszak során akár a tőkepiaci környezet, akár az ügyfél élethelyzete változik lehetőség van a fizetendő díjak, vagy a meglévő befektetés összetételének módosítására, sőt szükség esetén akár a díjfizetés is szüneteltethető.

Amennyiben a Kilátó program megtakarítási időszaka alatt hirtelen tragikus esemény vagy súlyos betegség következik be az Ügyfél életében, a biztosító akár járadék formájában, akár egy összegben azonnal megkezdi a kifizetést, ami bármilyen célra felhasználható.

"A kiszámítható járadékot biztosító Kilátó nyugdíjprogrammal az AXA egy, a nemzetközi piacokon jól bevált eszközzel bővíti a hazai nyugdíjcélú megtakarítások piacát és elősegíti a megtakarítások megosztását. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi gazdasági válságot átélő 30-40 éves generáció különösen értékelni fogja az eddigi nyugdíjcélú megtakarításaikat kiegészítő, kiszámítható befektetési formát." - mondta el Kósa Zoltán, az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. november 28. 21:31
December közepétől hat új frekvencián, összesen 45 helyen szól majd a Rádió 1 adása. Kecskeméten oly...
Kiszámoló  |  2023. november 28. 11:36
Kijött az Eustat 2022-es adata az egészségügyi költésekről az uniós országok GDP-jének százalékában....
MNB Intézet  |  2023. november 28. 10:05
A versenyben másodikként sorra kerülő versenyzőre mindig nagy nyomás nehezedik. Így van ez a gazdasá...
Bankmonitor  |  2023. november 28. 08:19
Életbiztosítási szerződés megkötésekor van jó pár kérdés, amire válaszolnod kell. Ezek egy része az...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem