18 °C Budapest

Tervezhető összegű nyugdíj-kiegészítés az AXA-tól

Pénzcentrum
2009. augusztus 6. 10:47

Az állami jóléti kiadások háttérbe szorulásával párhuzamosan az állampolgároknak az eddigieknél is nagyobb felelősséget kell vállalniuk saját időskori ellátásuk anyagi fedezetének megteremtésében, valamint érdemes nyugdíjcélú megtakarításaikat eltérő előgondoskodási formákban elhelyezniük - derül ki az OECD közelmúltban publikált Nyugdíjkörkép 2009 című tanulmányából. A jelenleg középkorú, aktív keresők időskori megélhetését segíti az AXA Biztosító Kilátó nevű új nyugdíjprogramja, melynek előre kiszámított, rögzített járadékával elkerülhetővé válik a nyugdíjas kori jelentős életszínvonal-csökkenés és jól kiegészíthetők a nyugdíjpénztárakban elhelyezett öngondoskodási célú megtakarítások.

A hosszú távú befektetéshez kötött biztosítási program során folyamatosan befizetett díjakat az AXA Biztosító alacsony kockázatú eszközalapban helyezi el, és a megtakarítási időszak hossza, valamint az ügyfél kockázatvállalási hajlandósága alapján előre meghatározza a kifizetésre kerülő járadék minimális összegét. Az ügyfelek így már a szerződéskötés időpontjában megismerhetik a tíz-, tizenöt- illetve húszévnyi megtakarítási időszak után tíz, tizenöt, illetve húsz év alatt kifizetésre kerülő járadék minimális mértékét. A járadék összegét az ügyfél tovább növelheti, ha a biztosítási díj legfeljebb 50 százalékát a többlethozamot ígérő Best Selection alapba helyezi el. A Best Selection eszközalapot az elmúlt három évben kiemelkedő nyugdíjpénztári hozamokat elérő AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzseli.

Amennyiben a megtakarítási időszak során akár a tőkepiaci környezet, akár az ügyfél élethelyzete változik lehetőség van a fizetendő díjak, vagy a meglévő befektetés összetételének módosítására, sőt szükség esetén akár a díjfizetés is szüneteltethető.

Amennyiben a Kilátó program megtakarítási időszaka alatt hirtelen tragikus esemény vagy súlyos betegség következik be az Ügyfél életében, a biztosító akár járadék formájában, akár egy összegben azonnal megkezdi a kifizetést, ami bármilyen célra felhasználható.

"A kiszámítható járadékot biztosító Kilátó nyugdíjprogrammal az AXA egy, a nemzetközi piacokon jól bevált eszközzel bővíti a hazai nyugdíjcélú megtakarítások piacát és elősegíti a megtakarítások megosztását. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi gazdasági válságot átélő 30-40 éves generáció különösen értékelni fogja az eddigi nyugdíjcélú megtakarításaikat kiegészítő, kiszámítható befektetési formát." - mondta el Kósa Zoltán, az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 12:21
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a júliusban megkezdett eljárása során jog...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 29. 12:11
Negatív rekord negatív rekord hátán, a 13%-ra emelt magyar alapkamat után ma a 420 forintot is átvit...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 07:59
Hiteligénylés eltt állsz? Bármelyik bankot is választod, a kérelem mellé számos dokumentumot kell be...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?