Tervezhető összegű nyugdíj-kiegészítés az AXA-tól

Pénzcentrum
2009. augusztus 6. 10:47

Az állami jóléti kiadások háttérbe szorulásával párhuzamosan az állampolgároknak az eddigieknél is nagyobb felelősséget kell vállalniuk saját időskori ellátásuk anyagi fedezetének megteremtésében, valamint érdemes nyugdíjcélú megtakarításaikat eltérő előgondoskodási formákban elhelyezniük - derül ki az OECD közelmúltban publikált Nyugdíjkörkép 2009 című tanulmányából. A jelenleg középkorú, aktív keresők időskori megélhetését segíti az AXA Biztosító Kilátó nevű új nyugdíjprogramja, melynek előre kiszámított, rögzített járadékával elkerülhetővé válik a nyugdíjas kori jelentős életszínvonal-csökkenés és jól kiegészíthetők a nyugdíjpénztárakban elhelyezett öngondoskodási célú megtakarítások.

A hosszú távú befektetéshez kötött biztosítási program során folyamatosan befizetett díjakat az AXA Biztosító alacsony kockázatú eszközalapban helyezi el, és a megtakarítási időszak hossza, valamint az ügyfél kockázatvállalási hajlandósága alapján előre meghatározza a kifizetésre kerülő járadék minimális összegét. Az ügyfelek így már a szerződéskötés időpontjában megismerhetik a tíz-, tizenöt- illetve húszévnyi megtakarítási időszak után tíz, tizenöt, illetve húsz év alatt kifizetésre kerülő járadék minimális mértékét. A járadék összegét az ügyfél tovább növelheti, ha a biztosítási díj legfeljebb 50 százalékát a többlethozamot ígérő Best Selection alapba helyezi el. A Best Selection eszközalapot az elmúlt három évben kiemelkedő nyugdíjpénztári hozamokat elérő AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzseli.

Amennyiben a megtakarítási időszak során akár a tőkepiaci környezet, akár az ügyfél élethelyzete változik lehetőség van a fizetendő díjak, vagy a meglévő befektetés összetételének módosítására, sőt szükség esetén akár a díjfizetés is szüneteltethető.

Amennyiben a Kilátó program megtakarítási időszaka alatt hirtelen tragikus esemény vagy súlyos betegség következik be az Ügyfél életében, a biztosító akár járadék formájában, akár egy összegben azonnal megkezdi a kifizetést, ami bármilyen célra felhasználható.

"A kiszámítható járadékot biztosító Kilátó nyugdíjprogrammal az AXA egy, a nemzetközi piacokon jól bevált eszközzel bővíti a hazai nyugdíjcélú megtakarítások piacát és elősegíti a megtakarítások megosztását. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi gazdasági válságot átélő 30-40 éves generáció különösen értékelni fogja az eddigi nyugdíjcélú megtakarításaikat kiegészítő, kiszámítható befektetési formát." - mondta el Kósa Zoltán, az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?