19 °C Budapest

A mai desszert: almás jelzálogtorta! Lehet rendelni

Pénzcentrum
2009. július 22. 18:02

Szokatlan ötlettel állt elő egy hétvégi, a lakáshitelesek megsegítésére szervezett rendezvényen egy amerikai asszony. A három gyermekét egyedül nevelő elvált nő "almás jelzálogtorták" sütését vállalta és az abból befolyó összegekből fedezné a jelzáloghitel törlesztését, hogy elkerülje a végrehajtást.

A Teaneck városban élő Angela Logan eleinte 100 ilyen speciális cukrász-remek elkészítésére gondolt, darabját 40 dollárért kínálta. Az érdeklődést jellemzi, hogy már 500 felett jár a megrendelések száma, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a héten lejár az első részlet fizetési határideje.


Angela Logan munkában

Úgy vélte, hogy az egyszerű üzleti terv édes sikerhez vezethet, azonban a város egészségügyi hivatalának vezetője figyelmeztette, hogy egy magán-lakás konyhájának cukrászdaként történő nagyüzemi használata beleütközik az egyik állami rendeletbe, ezért leállította a kezdeményezést.

A tiltás hallatán a Hilton Hasbrouck Heights nagyvonalúan felajánlotta a nőnek, hogy használja a hotel konyháját a sütésre, ahol egyszerre akár 10 tortát is lehet készíteni. Angela ezen felbuzdulva kijelentette, hogy addig nem áll le a sütéssel, amíg minden megrendelést nem teljesít.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55