2 °C Budapest

ScienNet: düh, indulatok és elégedettség

2009. július 15. 06:20

ScienNet: olvasóink véleményei Nagy visszhangot váltott ki három héttel ezelőtti, ScienNetről szóló cikkünk. Akkor azt kértük olvasóinktól, írják le nekünk véleményüket, tapasztalatukat, hogy valóban gyakorlati oldalról is láthassuk a vásárlói közösség működését. Most a legérdekesebb olvasói véleményekből és fórumhozzászólásokból szemezgetünk, kommentár nélkül.  

Olvasóinkat kértük, írják meg véleményüket, tapasztalataikat a ScienNet rendszeréről, működéséről. Érdekes véleményeket kaptunk, hideget, meleget egyaránt. Íme a legérdekesebb hozzászólások.

Cikkünk: ScienNet: kinek özönlenek a milliók?

"Egy utolsó becsapás az egész. és ráadásul nincs összhangban a Magyarországon hatályos kerekítéssel, meg aztán az adórendszerrel. Egyáltalán nem megfelelő." - szól olvasónk, Béla velős véleménye.

Egy másik kedves Pénzcentrum-olvasó, Gábor bővebben mesélt tapasztalatairól: "Eleve gyanúsak azok szlogenek, amelyek a munka nélküli meggazdagodást hirdetik, és mesés vagyonokat villantanak fel az érdeklődők, belépni szándékozók előtt. A szűrő "szemüvegemet" természetesen felvettem, de igyekeztem minél jobban megérteni a modellt, lássam, hogy honnan megy bele a pénz. Aki már próbált MLM rendszert kidolgozni, az tudja, hogy nem is olyan egyszerű, mint amilyennek az elsőre látszik, aki meg nem gondolkodott ezen, az meg vagy próbálja meg, vagy higgye el.

Vásárolj drágábban - a végén úgyis olcsóbb lesz! - hangzott el többször is a szlogen - és megígérte az előadó, hogy le is fogja vezetni, mennyire igaz is ez.

Az előadás elején és közben is folyamatosan olyan kérdések hangzottak el, hogy: Ki szeretne munka nélkül havonta több százezer forintot kapni? Ki nem szeretné, hogyha egy német ember tankol, akkor azután kapjon pénzt? Ki szeretne ingyen egy plazmatévét, laptopot, fényképezőgépet, egyebeket?

Persze a jelenlévők többsége szeretett volna, ingyen pénzhez és egyéb dolgokhoz jutni. Triviális, bugyuta kérdések ezek, ráadásul ilyen mennyiségben.

Elővettünk egy 150 ezer forintos plazmatévét, azon keresztül vezettük le, hogy hogyan is lesz az ingyen, sőt még keresünk is majd rajta. Egy bináris fastruktúrát vázolt fel az előadó, ezzel is alátámasztva (?), hogy nem pilótajátékról van szó, és szépen végigvezette, hogy mennyi ember kell alánk, hogy pénzt kapjunk. Közben a bináris struktúrát megspékelte különböző bónuszjogokkal, amik jönnek, mennek, kapjuk, adjuk, a fene se tudta követni, én biztos nem. Közben a bejövő pénzszámlálónk pörgött, mint a félkarú nyerőgép. A végén kijött, hogy a plazmatévénk után majdnem 200 ezer forint üti a markunkat.

Szerintem a többség - hiába hallgatta végig már ötödszörre is az előadást - nem értette, csupán az vette, hogy menjünk és vegyünk plazmatévét, mert előbb utóbb úgyis ingyen lesz, sőt még keresünk vele.

Azonban a rengeteg HA-ról egyetlen szó sem hangzott el, minden feltétel teljesülését alapból igaznak vette, ami véleményem szerint finoman szólva is erőteljes csúsztatás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Csak néhány HA, amire még emlékszem:
ha sikerül magad alá 60 embert beszervezni
ha azok is rendesen és a kijelölt boltokban vásárolnak
ha a 60 ember szimmetrikusan van elrendezve alattad
ha te is a drágább boltban vásárolsz
ha elég türelmes vagy
ha 10.000 forintnyi pontot összegyűjtesz, vagy befizeted a rendszerbe - amit itt foglalónak hívnak

Persze ettől függetlenül, még lehet igaz az állítás, hogy kapunk pénzt, csak ha ezek is - legalább részben - elhangoznának, akkor talán egy picit hitelesebb lenne.
A végére már 9 millió forintig jutottunk, Hasonlóan egyetlen HA megtárgyalása nélkül.

Mi a mézesmadzagon a szirup?

Nem kell belépési díjat fizetni, nincs kötelező vásárlási limit, továbbra is ott vásárolsz, ahol akarsz, nem kell embereket beszervezned, elég, ha csak elküldöd őket az előadásra.

Amit azonnal láttam, hogy ki jár ezzel a legjobban.Természetesen a cég (jogtulajdonos), mert bárki, aki ezen a rendszeren keresztül vásárol, annak 1%-a mindig a céget illeti meg. Jó ötlet, csak kár, hogy nem én találtam ki!"

ScienNet: olvasóink véleményei 2

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm