19 °C Budapest

ScienNet: düh, indulatok és elégedettség

2009. július 15. 06:20

ScienNet: olvasóink véleményei Nagy visszhangot váltott ki három héttel ezelőtti, ScienNetről szóló cikkünk. Akkor azt kértük olvasóinktól, írják le nekünk véleményüket, tapasztalatukat, hogy valóban gyakorlati oldalról is láthassuk a vásárlói közösség működését. Most a legérdekesebb olvasói véleményekből és fórumhozzászólásokból szemezgetünk, kommentár nélkül.  

Olvasóinkat kértük, írják meg véleményüket, tapasztalataikat a ScienNet rendszeréről, működéséről. Érdekes véleményeket kaptunk, hideget, meleget egyaránt. Íme a legérdekesebb hozzászólások.

Cikkünk: ScienNet: kinek özönlenek a milliók?

"Egy utolsó becsapás az egész. és ráadásul nincs összhangban a Magyarországon hatályos kerekítéssel, meg aztán az adórendszerrel. Egyáltalán nem megfelelő." - szól olvasónk, Béla velős véleménye.

Egy másik kedves Pénzcentrum-olvasó, Gábor bővebben mesélt tapasztalatairól: "Eleve gyanúsak azok szlogenek, amelyek a munka nélküli meggazdagodást hirdetik, és mesés vagyonokat villantanak fel az érdeklődők, belépni szándékozók előtt. A szűrő "szemüvegemet" természetesen felvettem, de igyekeztem minél jobban megérteni a modellt, lássam, hogy honnan megy bele a pénz. Aki már próbált MLM rendszert kidolgozni, az tudja, hogy nem is olyan egyszerű, mint amilyennek az elsőre látszik, aki meg nem gondolkodott ezen, az meg vagy próbálja meg, vagy higgye el.

Vásárolj drágábban - a végén úgyis olcsóbb lesz! - hangzott el többször is a szlogen - és megígérte az előadó, hogy le is fogja vezetni, mennyire igaz is ez.

Az előadás elején és közben is folyamatosan olyan kérdések hangzottak el, hogy: Ki szeretne munka nélkül havonta több százezer forintot kapni? Ki nem szeretné, hogyha egy német ember tankol, akkor azután kapjon pénzt? Ki szeretne ingyen egy plazmatévét, laptopot, fényképezőgépet, egyebeket?

Persze a jelenlévők többsége szeretett volna, ingyen pénzhez és egyéb dolgokhoz jutni. Triviális, bugyuta kérdések ezek, ráadásul ilyen mennyiségben.

Elővettünk egy 150 ezer forintos plazmatévét, azon keresztül vezettük le, hogy hogyan is lesz az ingyen, sőt még keresünk is majd rajta. Egy bináris fastruktúrát vázolt fel az előadó, ezzel is alátámasztva (?), hogy nem pilótajátékról van szó, és szépen végigvezette, hogy mennyi ember kell alánk, hogy pénzt kapjunk. Közben a bináris struktúrát megspékelte különböző bónuszjogokkal, amik jönnek, mennek, kapjuk, adjuk, a fene se tudta követni, én biztos nem. Közben a bejövő pénzszámlálónk pörgött, mint a félkarú nyerőgép. A végén kijött, hogy a plazmatévénk után majdnem 200 ezer forint üti a markunkat.

Szerintem a többség - hiába hallgatta végig már ötödszörre is az előadást - nem értette, csupán az vette, hogy menjünk és vegyünk plazmatévét, mert előbb utóbb úgyis ingyen lesz, sőt még keresünk vele.

Azonban a rengeteg HA-ról egyetlen szó sem hangzott el, minden feltétel teljesülését alapból igaznak vette, ami véleményem szerint finoman szólva is erőteljes csúsztatás.

Csak néhány HA, amire még emlékszem:
ha sikerül magad alá 60 embert beszervezni
ha azok is rendesen és a kijelölt boltokban vásárolnak
ha a 60 ember szimmetrikusan van elrendezve alattad
ha te is a drágább boltban vásárolsz
ha elég türelmes vagy
ha 10.000 forintnyi pontot összegyűjtesz, vagy befizeted a rendszerbe - amit itt foglalónak hívnak

Persze ettől függetlenül, még lehet igaz az állítás, hogy kapunk pénzt, csak ha ezek is - legalább részben - elhangoznának, akkor talán egy picit hitelesebb lenne.
A végére már 9 millió forintig jutottunk, Hasonlóan egyetlen HA megtárgyalása nélkül.

Mi a mézesmadzagon a szirup?

Nem kell belépési díjat fizetni, nincs kötelező vásárlási limit, továbbra is ott vásárolsz, ahol akarsz, nem kell embereket beszervezned, elég, ha csak elküldöd őket az előadásra.

Amit azonnal láttam, hogy ki jár ezzel a legjobban.Természetesen a cég (jogtulajdonos), mert bárki, aki ezen a rendszeren keresztül vásárol, annak 1%-a mindig a céget illeti meg. Jó ötlet, csak kár, hogy nem én találtam ki!"

ScienNet: olvasóink véleményei 2

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?