ScienNet: düh, indulatok és elégedettség

2009. július 15. 06:20

ScienNet: olvasóink véleményei Nagy visszhangot váltott ki három héttel ezelőtti, ScienNetről szóló cikkünk. Akkor azt kértük olvasóinktól, írják le nekünk véleményüket, tapasztalatukat, hogy valóban gyakorlati oldalról is láthassuk a vásárlói közösség működését. Most a legérdekesebb olvasói véleményekből és fórumhozzászólásokból szemezgetünk, kommentár nélkül.  

Olvasóinkat kértük, írják meg véleményüket, tapasztalataikat a ScienNet rendszeréről, működéséről. Érdekes véleményeket kaptunk, hideget, meleget egyaránt. Íme a legérdekesebb hozzászólások.

Cikkünk: ScienNet: kinek özönlenek a milliók?

"Egy utolsó becsapás az egész. és ráadásul nincs összhangban a Magyarországon hatályos kerekítéssel, meg aztán az adórendszerrel. Egyáltalán nem megfelelő." - szól olvasónk, Béla velős véleménye.

Egy másik kedves Pénzcentrum-olvasó, Gábor bővebben mesélt tapasztalatairól: "Eleve gyanúsak azok szlogenek, amelyek a munka nélküli meggazdagodást hirdetik, és mesés vagyonokat villantanak fel az érdeklődők, belépni szándékozók előtt. A szűrő "szemüvegemet" természetesen felvettem, de igyekeztem minél jobban megérteni a modellt, lássam, hogy honnan megy bele a pénz. Aki már próbált MLM rendszert kidolgozni, az tudja, hogy nem is olyan egyszerű, mint amilyennek az elsőre látszik, aki meg nem gondolkodott ezen, az meg vagy próbálja meg, vagy higgye el.

Vásárolj drágábban - a végén úgyis olcsóbb lesz! - hangzott el többször is a szlogen - és megígérte az előadó, hogy le is fogja vezetni, mennyire igaz is ez.

Az előadás elején és közben is folyamatosan olyan kérdések hangzottak el, hogy: Ki szeretne munka nélkül havonta több százezer forintot kapni? Ki nem szeretné, hogyha egy német ember tankol, akkor azután kapjon pénzt? Ki szeretne ingyen egy plazmatévét, laptopot, fényképezőgépet, egyebeket?

Persze a jelenlévők többsége szeretett volna, ingyen pénzhez és egyéb dolgokhoz jutni. Triviális, bugyuta kérdések ezek, ráadásul ilyen mennyiségben.

Elővettünk egy 150 ezer forintos plazmatévét, azon keresztül vezettük le, hogy hogyan is lesz az ingyen, sőt még keresünk is majd rajta. Egy bináris fastruktúrát vázolt fel az előadó, ezzel is alátámasztva (?), hogy nem pilótajátékról van szó, és szépen végigvezette, hogy mennyi ember kell alánk, hogy pénzt kapjunk. Közben a bináris struktúrát megspékelte különböző bónuszjogokkal, amik jönnek, mennek, kapjuk, adjuk, a fene se tudta követni, én biztos nem. Közben a bejövő pénzszámlálónk pörgött, mint a félkarú nyerőgép. A végén kijött, hogy a plazmatévénk után majdnem 200 ezer forint üti a markunkat.

Szerintem a többség - hiába hallgatta végig már ötödszörre is az előadást - nem értette, csupán az vette, hogy menjünk és vegyünk plazmatévét, mert előbb utóbb úgyis ingyen lesz, sőt még keresünk vele.

Azonban a rengeteg HA-ról egyetlen szó sem hangzott el, minden feltétel teljesülését alapból igaznak vette, ami véleményem szerint finoman szólva is erőteljes csúsztatás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csak néhány HA, amire még emlékszem:
ha sikerül magad alá 60 embert beszervezni
ha azok is rendesen és a kijelölt boltokban vásárolnak
ha a 60 ember szimmetrikusan van elrendezve alattad
ha te is a drágább boltban vásárolsz
ha elég türelmes vagy
ha 10.000 forintnyi pontot összegyűjtesz, vagy befizeted a rendszerbe - amit itt foglalónak hívnak

Persze ettől függetlenül, még lehet igaz az állítás, hogy kapunk pénzt, csak ha ezek is - legalább részben - elhangoznának, akkor talán egy picit hitelesebb lenne.
A végére már 9 millió forintig jutottunk, Hasonlóan egyetlen HA megtárgyalása nélkül.

Mi a mézesmadzagon a szirup?

Nem kell belépési díjat fizetni, nincs kötelező vásárlási limit, továbbra is ott vásárolsz, ahol akarsz, nem kell embereket beszervezned, elég, ha csak elküldöd őket az előadásra.

Amit azonnal láttam, hogy ki jár ezzel a legjobban.Természetesen a cég (jogtulajdonos), mert bárki, aki ezen a rendszeren keresztül vásárol, annak 1%-a mindig a céget illeti meg. Jó ötlet, csak kár, hogy nem én találtam ki!"

ScienNet: olvasóink véleményei 2

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 23. 19:50
Ezerrel megy közpénzből a pártkampány Kecskeméten, az ellenzéki pártok jogi lépéseket fontolgatnak.
Bankmonitor  |  2024. május 23. 17:10
Az első Babaváró igénylőknél a közeljövőben jár le az 5 év, ha nem született gyermek, akkor megemelk...
MNB Intézet  |  2024. május 23. 10:52
Az ágens alapú gazdasági modellezés lényege, hogy számítógépen létrehozunk egy virtuális gazdaságot,...
Holdblog  |  2024. május 23. 09:15
Rekordévre készül a konténerhajók piaca. Tavaly sosem látott mennyiségű szállítókapacitás állt szolg...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm